Paulines 25 mest spelade - Februari

Februari

1. Regina Spektor - Samson
2. The Cure – just like heaven
3. Babyshambles – loyalty song
4. Coldwar Kids – Hang me up to dry

5. Navid Modiri & gudarna – Jag måste få säga

coldwarkidss

6. Slagsmålsklubben – Kom igen komissarien
7. The strokes – Red Lights
8. The Libertines – What Katy did
9. Vega – Shake up your soul
10. Jarvis Cocker – Don’t let him waste your time

11. Manu Chao – Bongo Bongo
12. Love Ninjas – I wanna be like Johnny C
13. Räfven – Ale Birder
14. Moby – In my heart
15. Kaisr Chiefs - Ruby

16. Nikolas Makelberge – Dying in Africa
17. Moby – In my heart
18. Franz Ferdinand – Bangbang/All for you Sophia
19. Kings of Leon - Fans
20. Knife - Parade

21. U2 – Peace on earth
22. The Strokes – ize of world
23. Tingsek – Nothing, Nobody, Right & wrongs
24. Te Knife – Silent Shout
25. Postal Service – Such great heights

Det är väl såhär det sett ut den här månaden. Lite men inte så mycket nytt som letat sig in, vi får väl se hur det blir nästa månad(we) Laaavmusic

På begravning


Jag är så trött på alla dessa begravningar (inte för att jag har varit på överdrivet många) där man spelar jättetråkig musik. Oftast men inte alltid så är det ju gamla människor som dör och när de var unga måste de också haft favoritmusik.

Varför inte spela musik som man kopplar ihop med personen. Sedan kan man slänga en psalm på allt det där också om det är nödvändigt. På min begravning så ska jag minsann ha MIN musik.

Dör jag inom snar framtid (vilket vi inte får hoppas) så ska min bästa vän sjunga "In a little while" med U2 plus några till men den är viktigast.

Vilka låtar vill ni ha på era begravningar? (rent hypotetiskt)


(we) Laaavmusic

Vad är det som låter? och varför?

Alla som kommer in på bloggen möts av den underbara musik som vi gillar i den "lilla" stereon längst ner i den rosa kolumnen, förutsatt att du har ljudet på. För att göra en liten refreshing (som behövs ibland) så vill vi bara berätta att musiken som du hör där endast är låtar av artister som vi ha skrivit om.

Gillar du ngt så är det bara att söka på Artistnamnet. Vi har tänkt att vi uppdaterar den ungefär en gång i månaden, kanske lite mer frekvent beroende på tid och ork. Vilket betyder att det snart är dags för ett låtbyte så ni får vänta, med spänning ;)(we) Laaavmusic

Peter, Bjorn and John

Pop / Indie / New Wave

De tre svenska killarna Peter(sångare), Björn(keyboard, basist) och John(trummis) träffades 1999 men började spela som grupp ett år senare. Sedan dess har de som grupp hunnit bli riktigt rutinerade, redan innan hade de flera meriter. Björn som producent och de andra som gästartister till flera stora artister såsom the plan. Många svenska artister har svårt att slå i England, något som Peter, Bjorn and John har lyckats med relativt bra. Just nu är de på USA turné för att se om det finns något att hämta hem där. Lite lustigt är att det går bättre för bandet på bortaplan än hemma i Sverige.

Peter sjunger väldigt speciellt och det är många som tycker att han låter tillgjord medan andra gillar det och refererar både till Costello & Lennon. Det finns också ett erkännande  att just Costello har varit en av favoriterna för Peter. Själv tycker jag att han låter sådär trevligt försiktig en sån röst så att vissa människor får rabies och andra blir förtjusta. Det snackas mycket om sextiotalsflashbacks och jag måste hålla med.

Peter,Bjorn and John

Hemsidor:
http://www.peterbjornandjohn.com/
http://www.myspace.com/peterbjornandjohn

Kul:
    ¤ Här kan du köpa young folks som mobilsingnal
    ¤ Peter, Bjorn and John har medverkat hos Conan O´Brien

Top 3
1. Objects of my affection (som du kan lyssna på och se videon på om du går några inlägg ner)
2. Lets call it off
3. Young folks(we) Laaavmusic

3 nya låtsläpp av sköna artister

Här har ni lite nya låtar som nyligen släppts, rekomenderar starkt att lyssna för detta är bra låtar! Damnit Anna är min favorit av dessa tre. Enjoy!

Twilight sad -Cold days from the Birdhouse. Lyssna
här


Peter, Bjorn And John - Objects Of My Affection
Som jag definitivt ska skriva ett inlägg om snart eftersom de är så fruktansvärt bra!

The Morning Benders - Damnit Anna. Lyssna på deras Myspace sida här
Kommer ett inlägg om dess sköningar också, be cool!(we) Laaavmusic

Billie the vision and the dancers

Powerpop / Indie / Pop 

Billie the vision and the dancers består av hela 8 medlemmar vilket resulterat den underbara musikblandningen av instrument. I somras hörde jag dem på Arvika och det var något av de mysigaste som jag har vart med om. Sångaren stod i klänning, vilket jag tyckte var lite skumt men ganska roligt. Kan det bero på att han i låten ”man to argentina” sjunger meningen;

So send me a man from Argentina, to make me the happiest girl in the world.
Vem vet?  

Jag skulle vilja kalla musiken för mysigt bortkommen eftersom töntig har en alldeles för negativ klang. Texterna är väldigt charmfulla och en aning melankoliska. Billie the vision and the dancers är en ljummen sommarkväll som man hoppas aldrig slutar.

 

Det började med att en av medlemmarna kom på ett förbaskat bra bandnamn vilket inte spelade så stor roll eftersom det inte fanns något band. På en månad hade alla de önskade personerna till bandmedlemmar tackat ja och bandet var ett faktum. Ingen i bandet heter Billie.

 
billithevision

Aktuellt:

25:e April, Sticky Fingers, Göteborg

 

Hemsidor:

http://www.billiethevision.com/

http://www.myspace.com/billiethevisionandthedancers

 
Skivor:The World According To PabloI was so unpopular in school and now they're giving me this beautiful bicycle 

Topp 3

 1. Summercat
 2. A man from Argentina
 3. Jackass

(we) Laaavmusic


Kristian Anttila

Indie / Pop / Rock

 

Kristian kommer från Göteborg, började spela 2003 och har de senaste somrarna spelat på lite olika festivaler såsom Arvikafestivalen, Em-festen och Hultsfred.  


Kristian Anttila låter som en blandning mellan Håkan Hellström och Kent, drömmen för många som lyssnar på svensk musik. Hans ljudbild är lite dov och ganska hård och Anttila spelar alla sina instrument själv. En sak som jag gillar skarpt är hans fina synthslingor som lägger sig väldigt bra på de låtar som han har det på. Som person verkar han en aningens speciell men väldigt självmedveten vilket är roligt. En fantastiskt annorlunda och kul intervju med honom finns här, jag råder er verkligen till att läsa den!

Tyvärr har han inte riktigt kommit på hur han ska göra det intressant att lyssna på allt han gör. Jag har hela Kristian Anttilas skiva och den håller inte måttet hela vägen men det finns några guldkorn och varför inte plocka russinen ur kakan. Vi får hoppas på att han kommer på det i framtiden.
Kristian Anttila - Paul Weller

Hemsidor:

http://www.kristiananttila.com/

http://www.myspace.com/kristiananttila

 

Aktuellt:

15:e Mars, Jazzhuset i Göteborg (tillsammans med Embassy & family Romance)

19:e Mars, Spelas på P3 live

26:e Juli, Emmabodafestivalen

 

Topp 3

 1. Paul Weller – Första gången jag hörde den här låten blev jag helt lyrisk
 2. Bland bovar & Banditer
 3. Sockerläpp


(we) Laaavmusic

Kul för stunden

Jag tycker att Idol borde ta sig i kragen och lägga ner.

Visst jag tycker det är riktigt roligt at se de första programen (jag slutar titta här). En stor del av tittarna ser programen bara för att de har börjat titta. Vissa tycker att det är kul hela vägen.

Varför jag tycker att de borde lägga ner är för att artisterna inte håller mer än en kanske två år. Jag läste just att Darins turné som säljer jättedåligt, han som skulle vara så lovande. Det lurar de vilsna själar som ställer upp eftersom det endast är kul att lyssna på så länge de finns med i tv.

Men de som det går bra för då?
Jaha, ni menar Sebastian och Måns? Vad jag vet så finns de fortfarande med i tv och är fortfarande aktuella på så sätt. De andra verkar ha gått upp i rök...(we) Laaavmusic  

Lite Live Lycka

Ojojoj

Idag är jag glad, jag kollade precis in vilka artister som spela på P3 Live och 3 av dem är riktigt bra!

måndag 26 februari
REGINA SPEKTOR
Accelerator, Stockholm 2006-07-06

Den här tjejen ska vara helt grym live, missa inte
Vill ni läsa andra inlägg om regina spekor klicka
här och här
 
tisdag 27 februari
SVENSKA AKADEMIEN
Malmöfestivalen 2006-08-19
Sköön Reggae

torsdag 1 mars
JOHNOSSI
Mejeriet, Lund 2006-11-01
Jag har sett dem live och de är riktigt duktiga, ska bli kul att bara höra utan att se nu.
Vill ni läsa andra inlägg om Johnossi klicka här

P3 Live - måndag till torsdag 21.30


(we) laaavmusic

Mika

Pop / Rock / Powerpop 

Jag är lite ledsen att jag inte hört så mycket mer av Mika utöver låtarna Grace Kelly och Relax take, it easy som spelats på radion i ett, den senaste tiden. Jag vill ha mer!  

Killens röst har inga gränser, det går från det ljusaste ljusa till de mörka bastonerna. Just falsetten påminner lite om Scissor sisters och det är något speciellt med killar med fin falsett. Dessvärre måste jag säga att det enda jag har hört av Mika är det som finns på hans MySpace-sida (som jag tycker ni borde kolla in). Det är också på grund av den som han har blivit känd, som så många andra nu under MySpace-explosionen som har kommit det senaste året. Vad jag har hört så ska hans kommande skiva (som består av 10 spår) vara lika bra rakt igenom.  


Mika

Mika
kommer ursprungligen från Libanon vilket syns på hans (jättesnygga) utséende men har spenderat större delen av sin uppväxt i Paris och London, där han nu är hemmastadd. Under den större delen av hans liv har han haft som mål att bli stor artist, något som han har alla redskap för att bli.

 

Aktuellt:

Debutalbumet ”Life in Cartoon Motion” som släpps den 7 mars

Spelar på Berns i Stockholm den 7april biljetterna kostar 185kronor och går att köpa här.

 

Hemsidor:

http://www.myspace.com/mikamyspace

http://www.mikasounds.com/(we) Laaavmusic

Junior Boys

Electronica

Kanadensiska duon "Junior Boys" spelade på Pustervik här i Göteborg, och jag missade tyvärr dem då, vilket var synd, eftersom de är det mindre hajpade, men minst lika bra, motsvarigheten till hyllade "Hot Chip" (som de har turnerat med tidigare)Andra albumet "So This is Goodbye" släpptes hösten 2006, och förhoppningsvis kommer snart ett till...Under tiden finns debutalbumet "Last Exit" att upptäcka.

Dynamisk och melodisk electropop kännetecknar Junior Boys, sköna beats varierat med sköna slingor, precis som grym elektronisk musik skall vara. Låten "Count Souvenirs" (nr.2 på min lista) känns det som om jag har hört förut, men det har jag inte. Det är bara det att låten är så komplett att det känns så given och självklar som genial.

Är du grym på att filma eller vill göra en musikvideo, gå in på
http://www.juniorboys.net/
och tävla om 1000 $. Välj ut valfri låt och gör en video alltså.

160983-62

Top3 Junior Boys:

 1. The Equalizer - Tröttnar aldrig, aldrig, aldrig
 2. Count Souvenirs
 3. In the morning - Skönt beat
http://www.juniorboys.net/  - kolla den det snygga skivomslaget!

http://www.myspace.com/juniorboys

http://www.sothisisgoodbye.com/


(we) laaavmusic

Räfven till Göteborg

Det underbara folkmusikproggbandet Räfven ska spela på Pusterviks den 1 Mars. Det kostar 70 kronor och är ej förköp. Har ni glömt vilka bandet är så är det bara att kolla in här.

Senast jag såg dem så var det helt fantastiska. Verkligen något för sig. Har ni möjlighet så missa inte! Hälsa på mig också för jag ska vara där, lätt.
(we) Laaavmusic

Rock and Roll can Rescue the World

Classic rock/metal/punk

Ett band some jag väääldigt gärna skulle vilja se live är japanska rockbandet "Electric Eel Shock". Med tanke på vilken energi deras låtar har, tror jag dom är grymma att se live. Bandet har en skön och lite knasig attityd, och vill man lyssna på lite hederlig rock ibland, är dom väl värda att lyssna på.

Akihito Morimoto (sångare) och Kazuto Maekawa (bas), födda i Osaka, flyttade till Tokyo där de bildade "Electric Eel Shock" med trummisen Tomoharu Ito 1998. Bandet är inspirerade av alla västerländska rockband de gillade, t.ex. Mötley Crue, Judas Priest och Guns'n'Roses, och de lärde sig engelska genom att lyssna på deras låtar. (Vilket hörs ganska tydligt, jag har aldrig riktigt kunnat urskilja vad de säger i vissa låtar...)
160983-61

Bandet turnerar ganska frekvent, de har varit förband till bl.a Turbonegro och Danko Jones, och är just nu ute på en Europaturne som tyvärr inte verkar inkludera Sverige.

Lite udda och roliga fakta om bandets medlemmar:
 • Bandets trummis, som kallas Gian, skapade sig ett rykte genom att alltid uppträda naken.
 • Sångaren Akis största hobby är sportfiske, han skriver fortfarande för japans största fisketidning.
 • Gians jobb innan han började i Electric Eel Shock, var att tillverka löständer.
TopTre:
 1. Rock and Roll Can Rescue the World - Klassiker
 2. Japanese meets Chinese in the USA - Rolig text, grym låt
 3. Speedy Joe - Oh my god!
Länkar:
http://www.electriceelshock.com/
http://www.myspace.com/beatme


(we) laaavmusic

undra om...

...Babyshambles faktiskt kommer dyka upp på Peace and Love. Jag säger som jag sa förra året på Hultsfred "jag kommer tvivla ända tills jag ser dem kliva av scenen". Det skulle vara väldigt kul att faktiskt åka dit för att se (plus att Bo Kaspers orkester kommer dit) för precis som Elina skrev så var det väldigt värt att vänta på att få se och höra dem. 


(we) laaavmusic 

Amy Winehouse till Hultsfred

Festival

Japp den störtsköna brittiska bruden som vägrar läggas in på rehab, skriker "ingen bryr sig" när Bono håller tal och som har en grymt speciell djup soulröst ska spela på
Hultsfred.
 
Det får i alla fall mig att bli lite mer i valet och kvalet än innan om jag ska åka eller inte.
Andra (för mig) värda artister...
Timbuktu
The Ark
Svenska Akademien
Tingsek
Client
...och det är lite för få

Amy Winehouse Hemsidor:
http://www.myspace.com/amywinehouse
http://www.amywinehouse.co.uk/(we) laaavmusic

Oh no Ono

Alternative / Pop / New Wave

Jag som ännu inte har bestämt mig om jag ska åka till Hultsfred kollar febrilt upp deras bandsläpp och ett band som jag har sett namnet på (för det är en aningens speciellt) men inte lyssnat på alls var Oh no Ono. Ett Danskt halvgalet band, speciellt frisyrerna är mkt galna, som likagärna hade kunnat vara verksamma för sisådär 20 år sedan. Jag vet inte vad jag ska tycka. Ingen kärlek vid första öronkastet direkt. Vad tycker ni?

(tycker att de första tonerna på den här låten är väldigt lika slagsmålsklubbens "smart drag Mr. Christer" )


Oh no Ono - Keeping warm in a cold country

Hemsidor:
http://www.ohnoono.com/
http://www.myspace.com/ohnoono

Aktuellt:
Kommer spela på Hultsfred 15:e juni(we) Laaavmusic

Air - ny video - once upon a time


Air har släppt en ny video. Låten heter once upon a time och finns med på albumet Pocket Symphony.

Andra inlägg om Air
Klicka här(we) Laaavmusic

Tingsek - Finest I could ever get

Pop/Alternativ/soul

 

Magnus Tingsek kommer från Malmö och har varit lite halvkänd i de två års tid som han har hållit på. Många gånger har jag hört att Tingsek kommer bli nästa svenska stora artist, och som jag hoppas. Första skivan uppmärksammades, om inte för musiken, mycket för sitt fantastiska omslag där han har målat hela kroppen så den ser tatuerad ut.   

 

Musiken är egen och ingen annan hade kunnat göra det så bra och avslappnat och samtidigt så behagligt. Det känns som om det för honom är så lätt och simpelt att göra vad han gör, att det blir en fröjd att lyssna på. Behagligt är nog det bästa ordet jag kan hitta när jag ska förklara musiken. Elektrisk soulpop när den är som den ska vara, trivsamt svängig. Att Tingsek är ruskigt musikalisk är det inget tvivel om.  


Som live-artist ska Tingsek vara helt fantastisk (och ödmjuk) något som jag både har hört (av vänner, tyvärr inte själv) och läst.   


Tingsek - world of its own

Hemsidor:

http://www.tingsek.com/
http://www.myspace.com/tingsek 

Kul kuriosa:
Tingsek medverkar på ett spår i Timbuktus kommande album oberoendeframkallande (som släpps om två dagar) 

Aktuellt:
Umeå Open – 31 mars
Peace & Love – 29 juni
Har för inte alls längesedan släppt sin andra skiva ”world of its own” 

Top 3.
1. Nothing, nobody, right & wrongs
2. World of its own
3. Someone else(we) laaavmusic

Paulines 5 mest spelade skivor


Helt ärligt så köper inte jag skivor så ofta. Gör jag det så brukar de ofta vara på Bengans på Centralstationen (i Göteborg) där man förövrigt kan byta in sina gamla skivor mot pengar eller nya skivor. Cd second hand. Ibland får man rötägg där ngt spår hackar men det är för att man vart för lat för att lyssna igenom skivan i butiken. Annars laddar jag ner. Egentligen är känslan av att köpa en skiva helt underbar, tycker jag.

De fem skivor (nu menar jag som jag har inte brända, i ett skivställ på mitt rum) som jag har spelat allra mest de senaste två åren är dessa. Som vanligt förvånas jag alltid lika mkt eftersom jag på något sätt tror att jag ska lyssna på ngt helt annat. (Egentligen vill jag förvånas och tänka "wow lyssnar jag på detta" men så blir det inte.

1. Hittills - Bo Kaspers orkester (jag har haft den sedan den släpptes och det är aldrig fel att plocka fram den)
2. All that you can´t leave behind - U2 (Vi två har ett förhållande)
3. Får ett eget liv - Björns vänner (Skivan är en samlingsplatta och på sådana finns bara bra låtar)
4. Deep Cuts - The Knife (köpte jag inte för så länge sedan men denna skiva har spelats varm på min cd-spelare sedan i somras)
5. Hagnesta Hill - Kent (kan vara skivan som fick mig att börja lyssna på skivor och inte bara på radio)

Jag kan kanske också nämna att jag är en liten list-nörd. Jag gör listor på allt.


(we) Laaavmusic

Ja Navid

Lördag 17:e, Musikens Hus, Göteborg

Vi har varit på Navid tidigare, då var det på Världskulturmuseet, gratis inträde och ingen åldersgräns. Lokalen är som en trappa och längst fram är det en scen. Det var häftigt eftersom man såg ner på artisterna och inte upp som vanligt.

Den här gången var det på musikens hus som också är en riktigt bra lokal och det var ingen åldersgräns. Eftersom vi stod långt fram kändes den sköna stämningen mycket, fast egentligen spelade placeringen ingen roll eftersom hela lokalen kändes som en sektion längst fram på vilken stor konsert somhelst. Publiken betedde sig i alla fall som en första sektionspublik. Nog om det, mer om Navid.

Eftersom vi lyssnar på Navid i olika stor utsträckning och är två olika människor så får vi köra två olika texter.

Elinas...

Bra:
Bättre:
Bäst:
Fattades:
Roligt:


160983-57
En väldigt glad Elina framför en väldigt bra navid (det är roligt att föreställa sig alla vrida på huvudet för att se bilden)

Paulines...

Bra:

Gustav Svedung som är min stora musikaliska kärlek

Bättre:
Publiken (jag tror inte det finns en chans att stämmningen hade vart detsamma om bara personer över 18 vart där), publikfrieriet som alltid går hem och självklart hur Navid rör sig. Me like.

Bäst:
Stämmningen på "Socker på" det går inte att komma ifrån att detta är låten som flest människor har hört och flesta skakar loss till. "Vi gör det här för att vi måste" är en av mina personliga favoriter och tilsammans med "jag måste få säga" så utgjordes de bästa låtarna.

Fattades:
God Damn men framförallt "kom dansa med oss" som jag tror skulle skapa en stämmning som skulle överstiga alla mätare.

Roligt: 
Att Navid i låten "snart dör bob dylan" ändrat sig och bytte ut Mikael Wiehe mot Stellan skarsgård.

Var någon där?

Hemsidor:
http://www.navidmodiri.com/
http://navid.blogg.se/

Mer övergripande om Navid Modiri och Gudarna:
Klicka här(we) Laaavmusic

För er som inte lagt märket till...

...så har vi skaffat en fin funktion som gör att när du håller över en länk så visas sidan i en liten ruta och där kan ni kika på om ni tycker sida verkar värd att gå in på. 


(we) Laaavmusic

vardagskareoke

Det går att få kareoke in i din Ipod. Japp den lilla texten kommer upp och i lurarna kommer en slags playback variant. Kan tänka mig att intresset i Asien för något sådant här är STOOOORT.


Det du behöver ha är en liten kareokebox, dit du kan ladda ner alla låtar. En speciell mikrofon och ett konto på dopikareoke där du laddar ner alla låtar. Låtarna laddar du ner via
http://www.dopikaraoke.com/ där du också kan köpa allt. Det går ungefär på 600kronor
(we) Laaavmusic

Nina Rochelle


Första impulsen av Nina Rochelle är ett slags modernt Ebba Grön och jag blir såklart varm inombords. Det bröliga soundet som går igenom de flesta spår är solklart och i ren glädje kan man skriksjunga med utan att känna sig dum. Sedan kommer den här likheten med Kent som jag inte kan säga är helt obefogad men där Kent i det sorgliga går i depression går Nina istället i aggression. Där finns en stor skillnad eftersom man som lyssnare får en helt annan kick och för att ytterligare förtydliga kan jag likna Kents ”Livet är jobbigt gå ner dig” till Ninas ”Livet är jobbigt, ryck upp dig men visa att det är jobbigt på vägen”.

 

Bandet bildades 2002 efter en resa till Spanien och består av:

Johan Lundgren - huvudsångare, gitarr
Per Wasberg - sång, bas
Martin Svensson - sång, gitarr
Pontus Frisk - trummor
Fredrik Lundberg - Keyboard

nina  


Samtidigt förvånar det mig inte det minsta att kritiken gentemot dem har vart hård. Nina Rochelle känns som ett band som hamnat i fel tid, lite för sent. Bandet har inte soundet som gör att man känner att detta är något nytt. Publiken och fansen har kanske inte visat att det inte stämmer utan snarare att det är en sorts musik som går hem oavsett tid.

 

Självklart kan man inte skriva om Nina Rochelle utan att nämna Martin ”Yeah yeah, wow wow” Svenssson, som är bisångare. Finns det något kan förstöra ett bands image är när en medlem har ett pinsamt förflutet vilket man minst sagt kan kalla Martins Svenssons.

 

Nina Rochelle har samarbetat med Markus Mustonen från Kent och den helt fantastiske poeten Bob Hansson, som dessvärre inte är musiker (hade han varit då hade han varit min musikgud, utan tvekan).

 

Hemsida:

www.ninarochelle.com/ 


Top 3

1. Stockholm kommer förstöra mig

2. Jag hatar att det är så

3. Jag Öppnar Mig För Vem Som Helst(we) laaavmusic

12:51

Man kan ha olika åsikter om att tatuera sig, ska man göra det så ska man inte ångra sig. Dessutom ska man tatuera in något man verkligen gillar. Den här killen har uppenbarligen en crush på The Strokes. Hoppas den sitter i livet ut, crushen alltså tatueringen gör det med all säkerhet. Det måste ha gjort förbannat ont.

Ska jag skaffa tatueringen ngn gång ska det vara där men vad tusan skulle man skriva?

12:51


För er som inte vet är 12:51 inte ett bibelord (som vissa kanske tror) utan en låt av The Strokes
(we) Laaavmusic

If you got the money


En låt som jag tror kommer att gå varm både på mtv och radio den närmaste tiden. Det är väl förståeligt. Låter som en lite trallig Artic Monkey och brittpopen när den är som gladast. Videon i sig är grymt kul! Har vi tur dyker Jaime T kanske upp på någon festival i sommar.


Jaime T - If you got the money

Hemsidor:
http://www.jamie-t.com/
http://www.myspace.com/jamietwimbledon(we) laaavmusic

Imogen Heap

Electroniskt

För lite över ett år sedan så bad jag en klasskompis skicka någon bra låt till mig, vilken somhelst. Jag blev oerhört förvånad när den halvhårda hockeykillen skickade över låten "Hide and Seek" med Imogen Heap. Det var mitt första möte med den här spännande musiken och trots att låten gick på högvarv i min MP3 så tog det tid innan något mer letade sig in på spelare. NU har det iaf skett och Imogen Heap är något man inte får missa.

imogen

Imogen Jennifer Jane Heap som hennes fullständiga namn är, kommer från Essex i England och slog igenom 2005. Hela hennes liv har hon spelat musik och hon är oerhört musikaliskt begåvad. Hennes röst är vacker, nästintill magisk och den borde vara snudd på olaglig. Mycket, nästan all sin musik mixar hon själv och låtarna baseras mycket på hennes helt underbara röst. Hon har "lånat ut" sina låtar till både OC och filmen The Holiday. Speciellt OC är en stor bidragande faktor till att hon faktiskt slog igenom på riktigt. Kärlekstemat passar verkligen in i hennes musik och inte bara det, det är hennes musik. Att förklara en röst som är så klar och som fungerar så fruktansvärt bra live (då det egentligen visar hur bra ens sångröst är) är svårt. Så jag föreslår att ni klickar på klippet lite längre ner och ser hur ett underbart musikskapande uppkommer!


Imogen heap - Just for now


Hemsidor:
http://www.imogenheap.co.uk/
http://www.myspace.com/imogenheap

Topp 3
1.
Hide and seek
2. Let Go
3. Just for now(we) Laaavmusic

Navid Modiri spelar

På Lördag kommer jag att befinna mig på Musikens hus eftersom Navid Modiri spelar då och där.
Bor ni i Göteborg så betala de 80 kronorna som det kostar och gå dit, om ni gillar att hoppa och skaka så som man bara kan göra i ett glädjerus :)
(we) laaavmusic

Mashups

Läste om en rolig sida i Metro, med så kallade Mashups, galet mixade låtar. Lyssna på sidan eller podcasten på:

http://odeo.com/channel/4157/view
Ladytron goes Sverige

Electro

Äntligen (och inte bara ett vanligt utan ÄNTLIGEN!) kommer Ladytron spela på en klubb i Sverige. Det var lika nära som det är mellan tumme och pekfinger att jag orkade pallra mig till deras spelning på Arvika, men det ville sig inte. Samtidigt är det skillnad mellan klubb och festival och jag tror Ladytron gör sig mkt bättre på klibbscenen.

Den 9:e April kommer Ladytron till Sthlm och Debaser Medis. Biljetterna kostar 185 kronor och går att köpa
här. Ett pris jag utan svårighet jag skulle betala för att höra låtar som"destroy everything you touch", "playgirl" men framförallt "seventeen".

- They only want you when your seventeen. When your twentyone, your not fun.

Hemsida:
http://www.ladytron.com/site.php
http://www.myspace.com/ladytron(we) Laaavmusic

Air - Pocket Symphony

Att "Pocket Symphony" skiljer sig ganska mycket från tidigare album av Air, var min första tanke när jag lyssnade. Som alltid är det vackra och harmoniska melodislingor som skapar en vacker känsla, men det nya albumet ger andra intryck. Elektroniska ljudmattor som känns mer melankoliska och utan samma electrokänsla som kunde anas i framförallt "Moon Safari" (1998) och som jag tyckte väldigt mycket om.

Nu tycker jag dock inte att skillnaden har försämrat skivan; tvärtom. Det är en vacker skiva, pianoslingor blandat med dämpad sång och elektroniska element ger en väldigt behaglig helhet och vacker bakgrund till dina egna tankar. Bandet tar hjälp av nya instrument, vilket märks av på nya skivan, där inslag av japanska folkinstrument blandas med traditionella instrument, vilket passar den lätt melankoliska ljudbilden perfekt. Jarvis Cocker, är också med och gästar på skivan!

160983-54

Franska bandet Air, bestående av duon Nicolas Godin and Jean-Benoît Dunckel, bildades 1995 och har släppt ett antal skivor sedan dess, och är aktuella med "Pocket Symphony", som  släpps 5 mars i år. Annars kan Air höras i bl.a Sophia Coppolas filmer.

Top 3 "Pocket Symphony":
 1. Mer du Japon -  Skön inledning och refräng, man vill bara ha repeat på Mer du Japon...
 2. Photograph - Vacker och stämningsfull
 3. One hell of a party - Jarvis kombinerat med Air = bra
Top 3 Air :
 1. Moon Safari
 2. Pocket Symphony
 3. Walkie Talkie
Valde att skriva top3 i album också, eftersom varje album utgör en helhet, som är bäst att ta till sig just som en helhet...

Pocket Syphony Homepage(we) laaavmusic

The Ark goes Melodifestival

Jag undrar om, Hoppas på och Tror att kvällens låt och framförande av The Ark kan bli bra. Det skulle vara helt ljuvligt om vi fick in lite äkta kvalitétsmusik i Melodifestivalen. Har de en bra låt och ett snyggt framförande så tror jag att vi kan hoppa de andra deltävlingarna!


(we) Laaavmusic

Nicolas Makelberge

House/pop/Electro

 

Nicolas Makelberge gör tillsammans med Johan Tuvesson helt magiska låtar som passar både att dansa till och ha som bakgrundsmusik. Makelberge står för musikkomponerandet medan Tuvesson står för melodierna och rösten.   

 

Lite roligt är att när bandet ska spela live (ja bandet heter Nicolas Makelberge) så finns endast Tuvesson på plats eftersom Nicolas bor i Prag. De som har sett bandet live säger att det är en väldigt bra liveföreställning. En lite lustig sak att tänka på är hur det bli när Tuvesson som ensam står på scen blir kallad för Nicolas Makelberge även utanför, lite personlighetsklyvande kanske ;)

 

På P3-guldgalan blev låten ”Dying in Africa” nominerad till årets Pop. Personligen tycker jag att kategorin dans skulle passa mycket bättre. Vill ni höra Dying in africa så gå in på - http://sr.se/cgi-bin/p3/nyhetssidor/artikel.asp?ProgramID=2753&Artikel=1060287 och klicka sedan på låten. Den är värd två klick extra med datamusen för att bli nominerad på P3 är en merit som talar för sig.


Nicolasmakelberge 


Hemsidor:

www.myspace.com/nicolasmakelberge

http://ricorico.se/makelberge/

 

Topp 3

 1. Dying in Africa
 2. So Young
 3. She Like Gravity


(we) Laaavmusic 

Clem Snide

Country/ Pop/ Rock


Som jag tidigare skrivit så är texten i en låt något som kan få mig (Pauline) att verkligen hajpa ett band. Det var det som hände när jag första gången hörde Clem Snides låt ”I love the unknown” som handlar om en kille som helt enkelt gillar allt som inte är förutsägbart. Texten nedanför kommer bli en kärleksförklaring till Eef och just "I love the unknown" som fortfarande är min stora favroit av Clem Snide.

 

Bandet består av fyra medlemmar med färgstarka Eef Barzelay i spetsen. Men man kan säga att bandet är så många fler egentligen eftersom de har ett helt gäng bakom som kompar dem med allt från cymbaler till visslingar. De bildades 1991 och var från början tänkt spela Punk. Om man lyssnar på dem så undrar man lite vad som hände med punken för detta är inte ens i närheten av punk.

 

Frontmannen gör bandet i det här fallet och samtidigt som man är glad för att Eef på senare tid hittat sig en fru så har musiken präglats från att ha en lite sorgset glatt ”inget betyder något” - attityd till att bli bekymmersfria hyllningar till livet. Men musik som inte utvecklas är inte heller bra och den lyckliga musiken smittar av sig precis som ”inget betyder något” - attityden gjorde. För övrigt så gör man inget annat än att älska Eef (förutsatt att man lyssnar på musikens texter), han blir som en vän som man tror sig veta allt om och som man vill veta lite mer om ändå.


Ett textutdrag från tiden då ingenting betydde någonting:

She asked him
Why can we not be together?
Why is it we have to part?
Why did you leave with a stranger?
When I am revealing my heart?

Because I love the unknown
I love the unknown


Clem Snide - I love the unknown

Hemsidor:

http://www.clemsnide.com/

http://www.myspace.com/clemsnide

 

Topp 3

 1. I love the unknown - Hela mitt hjärt slår tre extra slag. Den här låten ligger så nära mitt hjärta, hela attityden, musiken, Eef, allt.  
 2. Do You Love Me?
 3. Ice Cube


(we) Laaavmusic

IndieFeed PodcastsFör alla iTunesanvändare, tänkte jag tipsa om en serie podcaster från IndieFeed

Varje vecka uppdateras en ny låt från fem olika genres; Alternativ/modern rock, Blues, Electronica, HipHop och Indiepop. (Själv prenumererar jag på electronica...) Ganska smidigt sätt att lyssna på ny indiemusik.

Fixa indieFeed gratis, antingen på hemsidan eller i iTunes Store.

Do Your List

Eftersom jag vet att det är en trogen skara läsare som kommer hit och besöker denna sida så tänkte jag att vi, jag(Pauline), Elina och ni. Ska göra ett litet utbyte.

Vi ska skriva om de tre absolut bästa konserterna vi vart på, självklart med motivering till varför. Vi ska skriva om vart de ägde rum och när. Sedan vill vi att ni gör samma sak i kommentarerna, det går bra med en liten spelning också. Det är inte meningen att det ska vara enkelt :

Paulines Topp 3 Konserter

1. The Knife
Var: Arvikafestivalen 06
Varför: Ljusshowen, läget, men framförallt så var jag så rädd att den mystisk som Karin och Olof skapat skulle falla platt död till marken och istället så blev den bara så mycket större.

2. Kent
Var:
 Våren 05 Göteborg
Varför: (Elina och flera därtill kommer hata mig nu) Kent är Kent och den kärlek till musiken som byggts upp sedan 9 års ålder går inte att rubba. Sedan spellistan och att jag stod allra längst fram plus finalen på konserten. Det blir helt enkelt väldigt bra.

3. U2
Var: Rom sommaren 05
Varför: Alla har ett band som de är uppvuxna med och U2 är mitt. De är dessutom rutinerade och vet vad publiken vill ha och det får dem också. Vissa gillar när publiken sjunger med á la fotbollskör och andra inte. Hur det än var så var det mysigt och vädret var helt perfekt. Konsert i ett annat land var faktiskt en riktig upplevelse.

Elinas Topp 3 Konserter

1. Shout Out Louds
Var:
Göteborgskalaset, Frihamspiren sommaren 2003
Varför: Hade precis fått SOL:s första EP, älskade bandet och längtade efter konserten. Efter konserten såg vi en öppning i stängslet, och smet in! Där träffade jag bandets sångare Adam, fick min EP signerad av alla i bandet och svävade hem på moln...

2. Babyshambles   
Var:
Hutsfred sommaren 2006
Varför: En hög Pete Doherty som var tre timmar sen och iförd knasklänning fixade ändå en grym konsert, det var så mysigt att gå hem i gryningen efter en nattkonsert i det gröna.

3. Shugo Tokumaru     
Var:
Pustervik vintern 2006
Varför: Pauline somnade, alla andra var fulla och ljudet strulade men Shugo är fantastisk, och att Jens Lekman gästade var en bonus.
   

Hissa eller Dissa?
Det var mycket svårare än vad jag trodde :/


(we) Laaavmusic

Arctic Monkeys - det kommer mera

Det är få som inte tjusats över den engelska accenten, pojkaktiga rösten och det typiska brittiska popbandet som är älskat av alla, bandet som Arctic Monkeys blev förra året. Lyckan för alla som charmades måste i månadsskiftet mellan maj och april måste vara stor eftersom uppföljaren av "Whatever people say I am, that's what I'm not" kommer då.

Så nu är det bara att vänta :)

Hemsidor:
http://www.arcticmonkeys.com
http://www.myspace.com/arcticmonkeys(we) Laaavmusic

Kings of Leon

Rock

Jag blir alltid lika glad när jag hittar ett band där jag gillar allt jag hör av bandet. Kings of Leon är självklart ett sådant band! För att förkorta bandets image och musik i en mening så spelar KoL gubbrock iförda kläder som hade passat bättre på 70-talet. Trots att inte jag hört enormt mycket om de kan man inte säga att bandet är helt gröna. De har vart förband åt både Bob Dylan, U2 och Pearl Jam.

Bandet består av tre bröder och en kusin - Caleb, Matthew, Jared och Nathan Followill (måste vara skönt med samma efternamn). De kommer från lite överallt runt om i sydstaterna i USA och har inte haft en hemvistelse enligt dme själva. Överallt får man höra likheten med "The Strokes" och Ja det påminner men att sitta och dra paralleller alla låtar igenom tycker jag kan bli lite tråkigt. Dessutom gör bandets outfit i kombination till musiken att detta är något helt eget.

För dem som är som jag, alltså älskar att lyssna och tolka texter så är Kings of Leon verkligen, verkligen något i sig. Ibland kan det bli lite rått men de levererar bra texter som fångar, om man har lyckats med det oavsett metod. Då har man lyckats.

Visst är dom kaxiga men tjusningen för mig i sånt är stor.

"This party is overrated,
But there ain't shit else to do"Kings of Leon - The Bucket

Aktuellt:
Släpper sin tredje skiva "because of the times" i början av april

Hemsidor:
http://www.myspace.com/kingsofleon
http://www.kingsofleon.com/

Topp 3
1.
Fans - Där det går upp och skär sig är så fruktansvärt bra!
2. The bucket
3. On call

(we) Laaavmusic

Sommarlängtan

Just nu är det många med mig som längtar efter sommarens värme, bruna ben, bra sommarmusik och Festivaler. Fortsätt längta! Sålänge tänker jag lägga upp en privat bild från Arvikafestivalen i somras.

CK, Frej (slagsmålsklubben) och Simon G (las palmas) kör en imporviserad specialspelning i tältet för den organisationen jag var där med. Detta gör dom sittandes i en 70tals-soffa för ett hundratal personer. Låtar som Missbruk beivras, vardags-VD och Rosa moln betades av denna sköna dag. Var någon av er där?

Här får ni iaf bilden
arvikackfrejsimon


(we) Laaavmusic

Slapp helg ny vecka

Efter en helg med fest och annat kul så är vi tillbaka igen. Elina hängde under fredagen i Filmfestivalstältet  där hon hörde Andreas Tilliander. Ett inlägg om honom kommer så småningom :)

Jag såg första deltävlingen av Melodifestivalen och jag förstår inte konceptet i dags läget. För många deltävlingar vilket rsulterar i för mycket dålig musik. Men ni där ute som gillar detta koncept är uppenbarligen många. Själv kommer jag titta på det om jag har tid eftersom Luuk gör att man förlåter det andra.


(we) Laaavmusic

Dont let him waste your time

Jag älskar den här låten. Jarvis Cocker är väl inte pur-ung direkt men ändå störtskön! Tyvärr är han ensam inte ens hälften av vad han var tillsammans med bandet Pulp, som jag lovar att skriva om någon gång i framtiden.

Här får ni iaf min låt för dagen
Dont let him waste your time - Jarvis Cocker
Videon är så kass så ni får en livespelning, rösten är inte lika bra men det får ni ta.

(we) Laaavmusic