Air - Pocket Symphony

Att "Pocket Symphony" skiljer sig ganska mycket från tidigare album av Air, var min första tanke när jag lyssnade. Som alltid är det vackra och harmoniska melodislingor som skapar en vacker känsla, men det nya albumet ger andra intryck. Elektroniska ljudmattor som känns mer melankoliska och utan samma electrokänsla som kunde anas i framförallt "Moon Safari" (1998) och som jag tyckte väldigt mycket om.

Nu tycker jag dock inte att skillnaden har försämrat skivan; tvärtom. Det är en vacker skiva, pianoslingor blandat med dämpad sång och elektroniska element ger en väldigt behaglig helhet och vacker bakgrund till dina egna tankar. Bandet tar hjälp av nya instrument, vilket märks av på nya skivan, där inslag av japanska folkinstrument blandas med traditionella instrument, vilket passar den lätt melankoliska ljudbilden perfekt. Jarvis Cocker, är också med och gästar på skivan!

160983-54

Franska bandet Air, bestående av duon Nicolas Godin and Jean-Benoît Dunckel, bildades 1995 och har släppt ett antal skivor sedan dess, och är aktuella med "Pocket Symphony", som  släpps 5 mars i år. Annars kan Air höras i bl.a Sophia Coppolas filmer.

Top 3 "Pocket Symphony":
  1. Mer du Japon -  Skön inledning och refräng, man vill bara ha repeat på Mer du Japon...
  2. Photograph - Vacker och stämningsfull
  3. One hell of a party - Jarvis kombinerat med Air = bra
Top 3 Air :
  1. Moon Safari
  2. Pocket Symphony
  3. Walkie Talkie
Valde att skriva top3 i album också, eftersom varje album utgör en helhet, som är bäst att ta till sig just som en helhet...

Pocket Syphony Homepage(we) laaavmusic

Kommentarer
Postat av: Älsa

Tack :)
Men hur ändrar man färgen där nere där det står Kommentarer och Trackbacks? Har inte lyckats hitta. Och inte det under namnet där uppe heller, beskrivningen eller vad det nu är. x]


Skriv vad du tycker om inlägget:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback