Navid Modiri & Gudarna

Göteborgreggae/pop/poesi

Namnet låter som taget ur en sagobok. Det kan man på sätt och vis också säga att Navid Modiri & Gudarna är. Varje låt har ett ganska klart budskap som berättas av Navid (Som också är programledare för P3:s Frank). Texterna i sig både är välgenomtänkta och vassa, ibland olyckliga, ibland lyckliga men framförallt väldigt sanna. Allt är mycket vänstervridet men oavsett vad man tycker om det så kan man inte göra annat än att ryckas med när bandet börjar spela.

 

                          navid

Enligt dem själva har de ”hittat ett fräscht sound som pendlar mellan svängiga afrobeats och Göteborgsreggae till softare pop.” De har skapat sig ett stort namn i staden söderut – Göteborg alltså, som också är hemstaden vilket tydligt kan höras på Navids dialekt. Stämningen på de spelningar som Navid har haft i Göteborg har varit nästintill magiska, där publiken blivit en del av kompet och alla gungar samman till en stor familjekör.


Två skivor har de hunnit släppa varav den andra ”Många mil att gå” så sent som i september förra året. Första skivan ”Dags för slagsmål” är precis lika solklar som andra och det känns som om man inte hunnit ta ett avbrott i sin kreativitet när det kommer till att producera låtar.   

Att Navid är poet märks tydligt och han har Gustav Svedung till hjälp när det kommer till att bära upp sången, något som denne klarar galant. Dessa två och de andra sex Gudarna gör Navids musik till något helt unikt som är svårt att jämställa med något annat band.

 

Under 2006 har Navid blivit ett smått välkänt namn på lite olika ställen i landet och de som missat honom borde verkligen ta en kik på hemsidan och ladda ner de fyra låtar som finns för nedladdning där. Man kan också se en charmig video av ”Min ofödde bror”. Detta är sommarmusik av den högre graden så lyssna och vänta på bättre väder.Tre låtar är egentligen för lite att lyfta men tre får det bli:

1. Jag måste få säga – En grym låt som berör.

2. Vi gör det här för att vi måste – Lugn låt där Navids poesi står i centrum.

3. Låt mig va – Glad låt med ett fint solo av Gustav Svedung som lätt fastar på huvudet.

Hemsida:
http://navidmodiri.blogg.se
Navids blogg: http://navid.blogg.se


Kommentarer
Postat av: Jonas

Fan vad du skriver bra när du anstränger dig! Navid FTW! :D

Postat av: das Übersturmbannführer

:D ja navid får man fan inte missa... jag skulle rekomendera låten "snart dör bob dylan"

2007-01-09 @ 22:57:51

Skriv vad du tycker om inlägget:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback