Jeans Team är bäst, ingen protest!

Fylld av förväntan begav jag mig till Pustervik efter ett kort stopp på Henriksberg, för att uppleva Berlins finest: Jeans Team. Mina förväntningar grusades något då jag överblickade den endast halvfulla lokalen. Utan att låta detta bekomma mig, hängde jag in min jacka och skuttade upp till den nyrenoverade Pusterviksbaren.

De tre svartklädda herrarna i förbandet Pluxus svajjade loss över sina laptops och diverse annan tysk elektronik, och dansgolvet ekade ödsligt tomt trots att alla borde vara otroligt laddade. En psykadeliska bakrundsfilmen och den suggestiva stämningen och musiken lockade upp mig, min själsfrände och två norrländskor på dansgolvet.

 Detta var bara  uppvärmningen.

Vi smet ut för att ta oss ett bloss och en nypa luft i den klara marsnatten. När vi klev in igen såg vi att dansgolvet var till övermåttan fyllt av människor. Vi banade oss fram till scenen och studsade lyckligt till när tonerna av "Oh Bauer" ljudade.

Resten som följde var en kväll full av dans, sång, euofori och glada miner. Vi dansade så både lokalen och vi själva ångade, och aldrig har jag väl upplevt sådan energi och samförstånd. Vi var där för att enas i en symbios av kärleken till tysk electro, studs och lycka. Efter en alldeles för kort kväll begav vi oss hem, med utmattade kroppar och glödande hjärtan.

image71

- Elina på Jeans Team + Pluxus på Pustervik 28/3

JEANS TEAM


www.myspace.com/jeansteam(we) laaavmusic

Småtjejer

Idag såg jag, elina och jenny Måns zelmerlöw på Condeco och vi började smått förvandlas till töntiga småtjejer så vi gick därifrån. Tur att vi tog vårat förnuft till fånga. Fast jag trodde mer om mig själv än så.Han är i alla fall ruskigt snygg, även i verkligheten... 


(we) laaavmusic

Min fascination...

För musikvideos som på något sätt sticker ut vet inga gränser. Satt på Youtube och surfade runt då jag hittade den här. Jag tror det bottnar i att jag önskar jag hade bättre kordination.

Surfade runt lite på Youtube och hittade den här...Jag vill också (förmodligen skulle ramla och slå ihjäl mig)
En fundering bara, undra hu många gånger det tog tills dansen satte sig?(we) laaavmusic

The Tiny

I fredags så var jag på en konsert med JAM ALLSTAR där Kalle Haglund, Monika och Felicia, Sirqus Alfon och så The Tiny. Hela konceptet var helt underbart, lugnt, allvarligt, roligt och ös, allt i ett!

Jag fångades först och främst av den otroligt vackra musiken och rösten som The Tiny har. På scen fanns en kvinna som inte såg speciellt märkvärdig ut men hade en röst som en ängel, klar och vacker. Brevid sig hade hon en otroligt musikbegåvad man som sjöng och spelade alla intrument. Detta är egentligen inte alls min musiksmak egentligen men med detta speciella koncept kunde jag inte stå emot att charmas. När den manliga sångaren hoppar från att spela xylofon till att spela piano till cello och slutligen att spela såg så var jag helt häpen. Jag tror att det var vid sågen som jag var fast. 

The Tiny gör sådan musik som passar till lite sorgliga, allvarliga och bra filmer.
 
image70

Hemsida:
http://www.myspace.com/thetinythetiny
http://www.thetiny.net

Tyvärr kan jag inte skriva någon topp tre eftersom jag inte är helt orgienterad på deras musik ännu. Men låten closer är ryslig och fin och know your demons är också en låt som satte sig i mitt huvud.(we) laaavmusic

Close to me - inspirerad

Robyn är ingen artist som jag någonsin har lyssnat speciellt mycket på. Det senaste hon har gjort är att släppa en låt som har en bakgrund av The Cures close to me. Låten heter Konichiwa Bitches och är en slags pratlåt. Ganska oväntat att en artist som Robyn använder sig av The Cure och det som är bäst med låten är just The Cure slingan...


(we) Laaavmusic

Maxïmo Park

Har verkligen lyssnat sönder Maxïmo Parks gamla skiva, debutalbumet "A Certain Trigger" från 2005. Därför blev jag så glad när jag hörde att de släpper ett nytt album nu i vår, andra april närmare bestämt. Skall lägga upp en recension av den så fort jag är färdiglyssnad...Under tiden får jag skriva lite om bandet: Maximo Park bildades i Newcastle 2003, från att först varit ett artyband utan sångare till att bli ett postrockpoppunkband med en sångare med otroligt karismatisk sång.

Det charmiga med Maxïmo Park är just accenten sångaren Paul Smith har. Nordengelsk dialkekt är bland det snyggaste jag vet, och det ger en speciell känsla till musiken och texterna, och gör musiken personligare och mer utstickande. Förutom melodisk trippig musik är texterna det som gör Maxïmo Park så briljanta. Kärlekstemat känns inte konstlat utan verkligt, och det finns en udd i texterna, som inte alltid behöver vara politiskt korrekt, och det är det som fångar mig. Personligt men med en glimt humor kan man beskriva det som om man vill vara klyshig...

image67

Bandet sticker ut bland mängden i den senaste britpop-rewivalen, tillsammans med bland annat Hard-Fi, genom att vara okonstlade och fyllda av energi. En dröm är att få se dem live, det ryktas att Paul Smith skall vara enastående på scenen. Förhoppningsvis lever nya plattan upp till mina höga förväntningar!

Top3:
 1. Postcard of a Painting - Lyckokänslor
 2. I Want You To Stay - Ack så vacker, ack så sorglig, ack så bra
 3. Kiss You Better - Mmm jag vill pussas!
Länks:
www.maximopark.com/

www.myspace.com/maximopark(we) laaavmusic


Paulines 25 mest spelade Mars

Den här månaden har det varit hemskt lite musiklyssnande för min del. (Vilket betyder ungefär 1 timme om dagen i genomsnitt) Anledningen är att jag lyssnat på en hemskt intressant men läng ljudbok. Första gången jag utnyttjar det faktum att det finns ljudböcker. Här kommer i alla fall mina 25 mest spelade för Mars månad. Jag tror jag skrivit minst 2 inlägg den här månaden som beskriver att jag vart inne i en Kings of Leon period....

1. On call - Kings of Leon
2. Ragoo - Kings of Leon
3. Fans - Kings of Leon
4. Trunk Kings of Leon
5. Camaro - Kings of Leon

image67

5. Bongo Bongo -Manu Chao
6. Cupik Chokehold - Gym Class Heroes
7. The Angry mob - Kaiser Chiefs
8. Revolt III - Kent
9. Girls Night out - The Knife
10. Fear No darkness Promised Child - Timo Räisänen

11. Id rather dance with you - Kings of convenience
12. Red Light - The strokes
13. The Passenger - Iggy Pop
14. Paul Weller - Kristian Anttila
15. Grace Kelly - Mika

16. We hate it when out freinds become succesfull - Universal poplab
17. Du vill så du kan . Svenska Akademien
18. Song For Aberdeen - Mando Diao
19. Rabiata Primater - Frithiof Andersson (ingen låt utan en grymt bra dikt)
20. We used to vacation - Cold War Kids

21. 2:1 - Elastica
22. Hot Chip - The warning
23. Kapten röd - Visa ingen nåf
24. Thank You very much - Kaiser Chiefs
25. Retirement - Kaiser Chiefs(we) Laaavmusic

Bandsläpp Way Out West

Ytterligare lite bandsläpp har gjorts till Way Out west och jag måste säga att jag gillar det skarpt!
Kan nog komma att bli en riktigt bra festival...


image65
Lily Allen (UK)
Mika (UK)
Moneybrother

The Hellacopters
Eagles of Death Metal (US)
The Besnard Lakes (CAN)
The Go! Team (UK)

Vad tycker ni?
Kom ihåg way out west är 10-11 augusti i Göteborg

(we) Laaavmusic

P3 goes Tiger Lou

Imorgon spelas Tiger Lou på p3 live klockan 21.30 - 22.30 as usual.
Lycka säger jag :)


(we) laaavmusic

Voxtrot

Pop/ Indie/ Rock

Voxtrot låter jättebrittiska men är från det mest amerikanska man kan komma från - Texas. Består av fem grabbar och började spela ihop runt 2003. Mycket mer än så vet jag inte om bandet och därför tänkte jag att jag skulle fokusera lite på hur musiken låter istället.

Voxtrot gör den mjuka och sköna popmusiken som är typsika hoppa upp och ner lyckligt i en säng. Dom är inte svåra att tycka riktigt bra oavsett vad man gillar för sorts pop. Texterna är grymt fina för den som gillar texter. För den sakens skulle ska jag inte säga att den är helt lycklig rakt igenom det finns en lite bit ångest för att jämföra med någon skulle det kanske vara Belle & Sebastianoch lite The Smiths.

image64
Voxtrot - The start of something (ingen riktigt video men låten hörs riktigt bra)

Aktuellt:

Ny skiva släppa 22 Maj

Top 3
1. The start of something
2. Your biggest fan
3. Trouble

Hemsidor:
http://www.voxtrot.net/
http://www.myspace.com/voxtrot


(we) Laaavmusic

Vårlista

Eftersom det är så fint väder och vår har jag satt ihop en liten vårspellista, för att få lite sommarkänslor i solskenet:

image63

 1. Låt mig va - Navid Modiri och Gudarna
 2. Klubbland - Håkan Hellström
 3. Wake me up in the morning - Björn Isfält
 4. Everything is Everything - Phoenix
 5. No Way Out - The Legends
 6. Silverfisken - Hovet
 7. Too Young - Phoenix
 8. En midsommarnatssdröm - Håkan Hellström
 9. Talk to me - Björn Isfält
 10. Here comes the Sun - The Beatles
 11. Parklife - Blur
 12. Candy Kane - Ceasar's
 13. Move on up - Curtis Mayfield
 14. Call it ours - The Legends
 15. Vem Pra Bahia (vi drar till Malmö) - Timbuktu
Hoppas ni fattar lite vilken känsla jag vill fånga med denna spellista...Något mer tips på en bra låt till vårspellistan?

Hur kunde vi missa denna?!

Pauline - okej dom andra var ugly men det kan faktiskt inte bli så mycket fulare än det här:

OBS Notera namnet på skivan och mannen i den blonda peruken!

Hur kunde vi missa denna?!

/Elina

Lite fula cd-omslag

Jisses om man nu har fått lov att släppa en skiva varför väljer man något fult? Man kan i alla fall roas av det....

image57image58image59image60(we) laaavmusic

Dåliga Covers

Jag läste just i något forum om någon som skrivit att Ronan Keating dödat GooGoodolls låt Iris när han gjorde en Cover på den. Då slog det mig att det finns så mycket grymt dåliga cover (och grymt bra men det kan vi ta i ett annat inlägg någon gång i framtiden)

Jag tänkte skapa en lite lista med kassa covers. Det finns säkert massa fler som jag inte kommer på.
Vilka vet ni?
(De står utan inbördes ordning)

1. Mary J Blidge och Bonos cover på U2:s One
2. Alla covers där man skruvar upp tempot, lägger till lite dunkadunka och sätter någon ung tjej på sången (när vi två blir en av Miio är ett exempel).
3. Groove Coverage cover på Alice Coopers Poison
4. Ainbush cover på Alphavilles forever young (förevigt nu)
5. All saints cover på Red Hot Chili Peppers Under the bridge
6. José Gonzales cover på Joy Divisions Love will turn us apart(we) Laaavmusic

Musik-önskelista

Detta och säkert lite mer önskar jag mig i musikväg just nu

1. Att någon annan kunde betala festivalbiljetterna som jag ska/vill köpa: Roskilde, Arvikafestivalen, Peace & Love

2. Få se Coldplay Live snart

3. Att jag kunde spela piano eller munspel

4. Att jag fick bestämma spellistorna på all konserter jag är på

5. Att får se the knife igen

6. Få åka på La Tirana

7. Att min kusin slutar lyssna på Hårdrock i min närhet

8. Att Björns Vänner ska återförenas

9. En ny riktigt fin stereo med USB-intag

10. Sånglektioner

11. Få höra låten "in a little while" av Bono på en lugn plats där ingen skriker eller sjunger med

12. Alla Björns Vänner skivor(we) Laaavmusic

Vapnet våren 2007

Vapnet släpper den 11 Aprilderas nya album "något dåligt nytt har hänt" därefter drar dom en liten tunré med fyra stopp. På ett av spåren på den nya skivan gästsjunger Jens Lekman


 • 26 Apr: Landet, Stockholm.
 • 27 Apr: Pustervik, Göteborg.
 • 28 Apr: Mejeriet, Lund.
 • 29 Apr: Popadelica, Huskvarna. • I sommar kan man höra vapnet på lite olia delar i landet blnad annat Hultsfred, storsjöyran och emmabodaförfest

  image56

  Hemsidor:
  http://www.myspace.com/vapnet
  http://www.dorian.se/vapnet/
  http://vapnet.se/
  (we) laaavmusic

  Nippon-electronica

  Cornelius är en japansk indie-artist, som släppte sitt senaste album Sensous i oktober 2006. Cornelius musik kan kanske bäst beskrivas som psykadelisk electronica, då han ofta samplar olika ljud, t.ex. naturljud som droppande vatten, och blandar det med elektroniska slingor. Detta skapar en väldigt mångfassetterad och unik ljudbild, som kanske inte är så lätt att ta till sig först.

  Låt dig inte luras av Cornelius oskyldiga (mesiga) yttre, gillar du blippig musik gillar du detta. För tankarna till andra liknande japanska artister som Kazumasa Hashimoto och Shugo Tokumaru. (inlägg kommer om dessa) Personligen gillar jag albumet Fantasma från 1997 bäst, med låten Drop.

  image55

  Kuriosa: Namnet kommer från Cornelius, apan i filmen Planet of the Apes (1968) Cornelius döpte sin son till Milo, eftersom Cornelius i filmen hade en son vid namn Milo :D


  Besök Cornelius arty hemsida och lyssna på musik:
  http://www.cornelius-sound.com/

  Besök den inte fullt så arty myspacesajten och lyssna på musik:
  http://www.myspace.com/corneliusofficial


  (we) laaavmusic

  Dagens What?

  Elijah Wood har tydligen startat ett skivbolag och är nu skivbolagsdirektör för skivbolaget som heter Simian. Trodde jag aldrig... men så kan det vá.

  Första bandet med skivkontrakt heter the Apples in Stereo och jag måste säga att jag gillar bandets musik hyffsat mycket. Speciellt gillar jag låten Same old drag som man kan lyssna på, på deras hemsida där du förövrigt kan lyssna på all deras musik.

  image54

  Hemsidor till the Apples in Stereo:
  http://www.myspace.com/theapplesinstereo
  http://www.applesinstereo.com/

  Hemsida till Simian Records:
  http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewprofile&friendid=131605835


  (we) Laaavmusic

  Konsertlycka

  Två älskade band ska spela April!

  Första ut har vi Slagsmålsklubben.
  Tre gånger har jag sett dem och alla tre gånger var helt klart galna och underbart roliga, med CK blir det ännu mer crazy men tror inte han hänger med den här gången. Bästa gången var på Hultsfred!

  Ny skiva "Boss for leader" kommer komma 11 April och jag kan knappt bärga mig! Är inte titlarna de har på sina låtar de bästa?

  11 april Stockholm, Debaser Medis
  12 april Lund, Mejeriet
  13 april Göteborg, Sticky Fingers (2 spelningar. All ages 19.00 / 18år 22.00)
  Band nummer två är Laakso läs mer om dem
  här.
  Nytt Album även här den 18:e April "Mother Am I Good Looking?"

  Datum för spelningar blir:
  18 april Helsingfors, Tavastia (w/ The Ark)
  19 april Helsingfors, Tavastia
  22 april Stockholm, Debaser Medis (w/ The Ark)
  23 april Stockholm, Debaser Medis (w/ The Ark ? fri ålder)
  25 april Malmö, KB
  26 april Lund, Mejeriet (w/ The Ark
  27 april Göteborg, Storan/Klubb Populär
  28 april Göteborg, Trädgår?n (w/ The Ark)
  29 april Uppsala, Västmanlands-Dala Nation/Velvet
  5 maj Huskvarna, Folkets Park/ Popadelica
  12 maj Stockholm, Debaser Medis/ Falling and Laughing
  Är det inte toppen?


  (we) Laaavmusic

  Första artistsläppet Way Out West

  Första artistsläppet för way out west ser ganska lovande ut följande artister har släppts:

   
  COCOROSIE (FRA/US)
  LADY SOVEREIGN (UK)
  THE HIVES (SWE)
  MALAJUBE (CAN)
  NEW YOUNG PONY CLUB (UK)
  PRIMAL SCREAM (UK)

  Elina kommer väl bli eld och lågor över Lady Sovereign. Jag gilllar att det är lite udda musik men jag tror nog det kommer komma några riktiga godingar också.
  (we) Laaavmusic

  Utmaning

  Japp någon gång ska man få den och nu har den fallit på oss: Utmaningen

  Vi blev utmanade av 
  W2best att skriva sex konstiga saker om mig själv och utmana vidare.

  Pauline

  Egentligen borde jag skriva 6 konstiga saker om mig och musik men så mycket konstigt finns inte.

  1. Jag kan det mesta om svenska kungasläkten vasaätten.

  2. Det händer läskigt ofta att jag i obetänksamhet istället för att säga det jag ska, säger motsatsen.
  Ex. Ska vi leta påskägg på jul

  3. Jag brukar fastna i olika spelsajter såsom betapet och tetris m.m. och sedan drömmer jag om det hela nätterna. Överhuvudtaget så fastnar jag lätt i saker :p

  4. Jag är sladdbarn åt fel håll

  5. Ungefär vid nyår förförra året fick jag för mig att jag skulle göra ett avbrott i min vanliga musikstil och bli lite ghetto och började då lyssna på ghettomusik (hip hop och Rnb som verkligen inte är jag egentligen ) och lärde mig blandannat "changes" av tupac utantill. Den tiden är förbi men låtarna sitter fortfarande kvar.

  6. Jag och min kusin sydde för några jular sedan en jättestor tomteluva som vi satte på Jonas Alströmers (bilden nedanför här, den står mitt på torget) huvud mitt i natten. Dagen efter kom det i tidningen och den satt kvar hela julen  

  image53

  Vi utmanar några bloggar som vi gillar:
  men man kan ju alltid drömma
  supertasty
  creativemind

  Hoppas att ni tar er an utmaningen! :P

  Favoriter #3 - The Cure

  Den som inte vet vilka The Cure är vet inte mycket. Bandet har en så lång Historia med mängder av skivor, medlemsbyten och turneringar. Så mycket så att det bara skulle bli tradigt att ta upp allt.

  De kommer i alla fall fårn England och slog igenom på slutet av 70-talet och genren brukar sägas vara goth/synth. Många tänker på sångaren och låtskrivaren i bandet Robert Smith när man tar upp The Cure. Han Image är allt annat är normal med sitt hår som ser ut som ett gökbo och makeupen som är ständigt slarvig.

  Det finns så mycket att säga om The Cure och jag tror redan att de flesta av er vet mycket detta inlägget skrev jag mest för att jag ville säga att The Cure verkligen är en favorit!


  The Cure - Close to me

  Top 3
  1. Close to me
  2. Boys dont cry
  3. Just like heaven

  Hemsida:
  http://www.thecure.com/  (we) laaavmusic

  Angående The Ark

  Precis som jag skrev för några veckor sedan så vann The Ark melodifestivalen. Jovisst var låten bra men en annan sak som slog mig var hur fruktansvärt bra It takes a fool to remain sane är. Den är verkligen en riktigt bra och tidlös låt, enligt mig...

  image52


  (we) Laaavmusic

  Björns Vänner

  Svensk Pop

  Det finns ingenting som jag tycker är så tråkigt som när man verkligen börjar lyssna på ett band och bara vill ha mer och så splittras dem, det har i och för sig bara hänt en gång. Just med Björns Vänner.

  Björns Vänner bildades 2001 och splittrades 2004, de kommer från Malmö och släppte faktiskt ett år efter splittringen den jättesköna skivan "när jag får ett eget liv" som är en best of skiva med lite tillägg. Namnet kommer av skaparen till malmös rockfestival, han heter Björn och bandet uppskattade festivalen så mycket att de döpte sig efter honom.

  Richard Schicke sjunger låtar som känns personliga och samtidigt  verkar han lite mysko men på ett mysigt sätt. Det är just dessa texter i kombination med att de har ett sådant brett instrumentregister som fångar mig. Det kan också vara det att jag har en stor förkärlek till skånska. Musiken är av karaktären som gör en lycklig, lite samma känsla som Håkan Hellström skapar även om musiken inte direkt påminner så mycket om varandra.

  Jag antingen läste en artikel eller hörde på radio om någon som sa/skrev ungefär såhär:
  Schicke sjunger i låten stoppa Porren "vad vet du Jan Stenbeck om min sexualitet " och efter att ha lyssnat på Björns Vänners alla låtar så vet man ganska mycket om hans sexualitet samt en hel del annat om hans liv.
  (Jan Stenbeck är han som startade upp kanaler som TV3 och skapade den moderna TV-medien)

  I ungefär tre veckor gick jag med de här samma tre meningar på huvudet:
  Jag hänger alltid efter mina polares flickvänner, vadå?
  Jag klappade en katt i två timmar i vår trapp igår, vadå?
  Jag vill vara "vi", vill bara vi,  vill vara "vi". Det kanske låter som en klyscha men det skiter jag i för när ögon börjar glöda vill jag bara att mina glöder tillbaks.


  Jag vill egentligen bara säga att gillar man malmöpop och grymt sköna texter som det finns någon berättelse bakom så är Björns Vänner något för dig! Men jag varnar, det går att bli fast.

  image50

  Hemsida:
  http://bjornsvanner.mine.nu/newSite/

  Top 4:
  1. Lätt och Ledig (demo versionen som är mycket snabbare)
  2. Vad ska jag med ett foto på dig? 
  3. Mörkröda tomater

  (we) laaavmusic

  Jaime T till Sverige

  Britpopkillen som gjort den grymt sköna låten "if you got the money" kommer till Sverige.

  Spelar gör han på 3 olika ställen tre dagar efter varandra:
   
  4 april  Stockholm, Kägelbanan
  5 april  Lund, Mejeriet
  6 april  Göteborg, Pustervik/Slippery People

  Andra inlägg om Jaime T, klicka här

  (we) Laaavmusic

  Deep

  Befinner mig för tillfället i de gnälligare delarna av Sverige och igår hamnade vi på ett nattöppet lite Emo-aktigt café som bjöd på rättvisemärkt kaffe. Allt var köpt second hand och det var sjukt mysig stämmning.

  Det var inte det som fick mig att gilla cafét extra mycket. De hade dj och spelade äckligt bra musik! Allt från The Cure till suede till Cold War Kids, snacka om ett lyckat koncept. Deep hette cafét och ska ni till Örebro så ska ni definitivt dyka in där.

  Förövrigt, vad tycker ni det ska spelas för sorts musik på caféer? Jag tycker att det kan vara ganska kul med lite rivigare musik, fast vissa kan nog tycka det är jobbigt fast det beror lite på musikens volym mer...


  (we) Laaavmusic

  Blog of the Devil

  Lite komiskt är att statistikvisningen för bloggen har fastnat (i varje fall på min dator), och att antalet unika IP-adresser som besökt sidan är 666.


  Är det måhända Mr.Devil som har ett finger med i spelet?

  Haha ;)


  (we) laaavmusic

  Åldersgräns på konsert

  I GP idag står det att det ska bli 13års (då går man i sjuan) gräns på konserter. Jag är inte en sådan som tycker det är jobbigt med massa barn runt tio som kollar på stora konserter. Jag tycker det är riktigt dåligt! Nu står det i och för sig också att det är ingen som direkt ska kolla om man barnet är 13 år, då är det ju ännu onödigare att sätta en regel.

  När jag gick i sjuan hade jag vart på en mängd konserter och jag tror nog att mycket tack vare det så växte mitt musikintresse för det finns inget så bra som konserter/spelningar.

  Vad tycker ni?

  Förresten såhar det tydligen kommit ytterligare en liten göteborgsfestival vid namnet Pirer pressure, inte så stor dock. Men My Chemical Romance ska tydligen dyka upp. Läs mer här


  (we) Laaavmusic

  On call

  Kings Of Leon

  Eftersom jag är så insnöad på Kings of Leon just nu så tänkte jag leverera deras nya video till låten On call, bara deras helt underbara men lite nördiga stil gör videon värd att lyssna på.
  Kings of leon - On call

  Andra inlägg om Kings of leon
  här


  (we) Laaavmusic

  Proggish 2007 - Dungen

  När man lyssnar på Dungen, förs tankarna lätt till sköna somrar på 70-talet, band där alla fick vara med och spela och alla hade långt hår. Bandet Dungen är 2000-talets svenska proggband, men utan den politiska tonen. Det är lätt att lyssna på Dungen, och jag gilla speciellt flirten med folkmusik. Det hörs att bandet är måna om hur det låter, och de psykedeliska blockflöjtssolona är bara grädden på moset, man mår bra av lite psykadelika ibland...

  image49

  Bandet bildades av Gustav Ejstes, som fick upp ögonen för gamla svenska plattor. Han tog sitt pick och pack, flyttade ut till morsans bondgård och spelade in första skivan "Stadsvandringar" (2002), där han spelar alla instrument själv. Dungen är stora även utanför Sverige, trots att de sjunger på svenska, och deras spelningar utomlands är välbesökta. Andra albumet som släpptes 2004, "Ta det lugnt" har ett lite rockigare sound.

  Nu är Dungen aktuella med ett nytt album, "Tio bitar", som släpps den 25:e april. Gustav gästar även på Timbuktus nysläppta platta "Oberoendeframkallande" som släpptes nu i februari.

  Länkar:

  http://www.dungen-music.com/

  http://www.myspace.com/dungen

  Top3: (motiveringar till alla låtar är att du kan blunda och låtsas att det är sommar när du lyssnar)
  1. Solen stiger upp
  2. Stadsvandringar
  3. Panda


  (we) laaavmusic

  Kaiser Chiefs - Yours truly, angry mob


  Till att börja med måste jag säga att jag fullkomligt älskade Kaiser Chiefs förra skiva "Employment" och jag vet att jag inte var ensam. Det känns faktiskt som om Kaiser Chiefs kan komma att göra en favorit i repris. 

  Låten Ruby spelade jag nästan en månad innan jag hörde resten av skivan så mina förväntingar var skyhöga eftersom singeln var precis vad jag hade förväntat mig.

  Nu har jag lyssnat på skivan kontinuerligt i två veckor och  till en början blev jag lite besviken men precis som med "Employment" så blir låtarna bara bättre och bättre för varje gång man hör dem. Tur för mig. Ljudet känns en aning brötigare men det är samma Kaiser Chiefs med deras kännetecken att mitt i låtarna svänga om. I låten "The angry mob" så gör dom det riktigt snyggt varpå detta är min favorit på skivan. Jag kan säga att jag har en känsla att min topp 3 kommer ändras ju mer jag lyssnar på skivan.

  En annan sak som jag lätt faller för är snygga låttitlar och en som kommer ligga på min lista över sådana är "love is not a competition (but im winning)".


  Kaiser Chiefs - Ruby

  Topp 3 på Yours truly, angry mob
  1.
  The Angry mob 
  2. Ruby
  3. Retirement

  image48

  Hemsidor:
  http://www.kaiserchiefs.co.uk/txp/index.php
  http://www.myspace.com/kaiserchiefs

  (we) Laaavmusic

  Elinas mest spelade: februari

  1. I see you baby (Groove Armada FBS RMX) - Fatboy Slim
  2. Blah Blah - Lady Soverign
  3. Låt mig va - Navid Modiri och Gudarna
  4. Let's make love - Cansei der sexy
  5. The Magic Number - De la Soul

  image47

  6. Fix Up, Look Sharp - Dizzee rascal
  7. Someone Says - The Editors
  8. Untitled - Interpol
  9. The Equalizer - Junior Boys
  10. So Flute - St. Germain

  11. Mer du Japon - Air
  12. Wasteland (War Child) - Maxïmo Park
  13. Le Monde - Thievery Corporation
  14.Klubbland- Håkan Hellström
  15.Every Day is Like Sunday - The Smiths

  16. Koka-kola veins - The Tough Alliance
  17. It's Tricky - Run DMX
  18. Loose Control (feat. Ciara and Fat Man Scoop) - Missy Elliott
  19. Monoton Und Minimal - Welle Erdball
  20. Proper Education (Club Mix) - Erik Prydz

  21. Just Like Honey - Jesus and Mary Chains
  22. Dark in the matinee - Franz Ferdinand
  23. Juicebox - The Strokes
  24.The Prayer - Bloc Party
  25. Marble House - The Knife

  Bästa soundtrack...

  Soundtrack kan verkligen vara dåliga och ibland så ofantligt bra.

  Det här är Paulines 3 favoritsoundtrack:

  1. Soundtracket till filmen festival - Inte bästa filmen men låtarna är så bra, kanske det enda riktigt bra svenska soundtracket!

  2. Pulp Fiction soundtrack - Det luktar farlig gangster om det, me like.

  3. Trainspotting - Ganska mkt gamla godingar.

  (reservoir dogs "Little Green Bag" är det inte mkt som slår...)


  image44

  Elinas 5 favorit-soundtrack:
  1. Kill Bill vol.1 - Quentin kan konsten att blanda musik
  2. Amelie från Montmartre - Yann Tiersen - Vackert och trés francais
  3. En liten kärlekshistoria - Mitt sommar-soundtrack
  4. Virgin Suicides - Hela soundtracket är gjort av Air
  5. Lost in Translation - Me wanna go to Japan
  En annan favorit är Life Aquatic with Steve Zissou, likaså en självklar placering med Donnie Darko.
  Svårt att ens skriva lista eftersom det finns så många grymma soundtrack!

  image45

  Men det finns inget värre än när soundtracket innehåller låtar som inte är med i filmen! Det verkar bli ett vanligare fenomen...

  Finns det något soundtrack som ni tycker är bra eller dåligt?


  (we) Laaavmusic

  Grime x2: Dizzee Rascal

  Grime

  Ett annat
  välkänt namn inom grimescenen värt att uppmärksamma för de som inte hört än, är Dizzee Rascal. Dizzee föddes i London, och var först med i gruppen Roll Deep, innan han blev soloartist och släppte debutalbumet "Boy In da Corner" 2003, som belönades med brittiska musikpriset Mercury. Då var han 18 år, och den fösta rapparen i Storbritannien som fått mottaga priset.

  160983-42

  Musiken är hård hiphop och med elektroniska ljud, precis så rought som det skall vara. Dizzee Rascal var en av de första när grimen introducerades för de breda massorna, och han var den bästa att representera musikstilen. Andra albumet "Showtime" (2004) är min personliga favorit, och förhoppningsvis kommer det ett nytt album så snart som möjligt.

  Dizzee Rascal Myspace

  Officiell Hemsida

  Top 3:
  1. Stand Up Tall
  2. Fix Up, Look Sharp
  3. Dream + I Luv U


  (we) laaavmusic

  Grime x2: Shystie

  Grime

  Rapparen från London, Shystie, har av många målats upp som utmanaren till Lady Sovereign, eftersom de båda är kvinnliga rappare och musiker inom en ganska mansdominerad musikscen. Personligen tycker jag inte Shystie når upp till SOV's nivå, musiken har inte den personliga och roliga stilen som kännetecknar Lady Sovereigns texter, men det finns trots allt några guldkorn värda att höra, lyssna på "New Style" och "Bitches better recognize"
  Shysties Myspace.

  160983-43


  (we) laaavmusic

  Magic Numbers

  Rock / Psychedelic / Indie
   
  Magic Numbers består av två syskonpar, vilket måste sägas är ganska roligt. Det hade emellertid vart ännu roligare om de var två enäggstvillingpar men nu är syskonen av olika kön. De kommer från London och har spelat ihop sedan 2004 och har efter deras skivsläpp blivit enormt kritikerrosade, ainte allra minst här i vårt avlånga land.
   
  Musiken är mycket men framförallt skulle jag kalla den vacker, med stämmorna och den softa 60-70-tals inspirerade musiken. De skulle lika gärna kunna kastas tillbaka till sjuttiotalet med deras stil och jag tycker det är häftigt att de klär sig så trots allt. Samtidigt har det blivit en stor del av deras image att vara sådana för det är speciellt och det har uppenbarligen fungerat.
  Sångaren Romeos röst är mjuk och mysig och musiken är detsamma, rakt igenom. Allt med deras musik är inte 100 % men det finns ett flertal låtar som är det och tack vare dem så tycker jag att det är värt att lyssna på bandet.    
   
  mn

  Aktuellt:


  Kommer till Arvikafestivalen i sommar


   

  Hemsidor:


  http://www.themagicnumbers.net/


  http://www.myspace.com/themagicnumbers


   
  Top 3.
  1. Take a chance
  2. This is a song
  3. Love me like you

  (we) Laaavmusic

  lyssna på Arctic Monkeys nya singel

  Den 26/4 så släpps Arctic Monkeys nya skiva "Favourite worst nightmare". Första singeln heter Brianstorm och kommer inom inte allt för snar framtid förhoppningsvis börja spelas på radion.

  Om ni inte vill vänta så länge och istället vill ni höra/ladda hem den så gör ni det
  här!!
  Blev lite förvånad över att den var lite hårdare än mycket annat som de har gjort och jag gillar det skarpt!


  Vad tycker ni?

  (we) laaavmusic

  Ojojoj

  Nu ska här uppdateras på blogg.se och allt blir bara krångligt. :/

  Vi har skrivit lite nya inlägg att posta och de kommer om inte idag i alla fall till helgen (om blogg.se fungerar då vill säga)

  För övrigt så har jag kommit in i en sådan period då man bara är insnöad på ett band.
  Är det bara jag som är inne i en sådan period? 
  Kings of Leon är nästan det enda jag lyssnar på just nu. Har ni inte hört/läst om dem så ska ni göra det 
  här.
  (we) laaavmusic
   

  Om jag var med i ett band...

  så hade jag velat vara basist. Man står nära sångaren och får känna all energi och samtidigt riktas inte fokusen på en själv.

  Jag kom på mig själv med att alltid se mig själv som den självklara sångaren i ett band. Men vid närmare eftertanke så är frontfiguren inte den bästa positionen. I alla fall inte i stort och välkänt band.

  Trummisen känns inte riktigt delaktig och det är svårt att se cool ut bakom en synt. Med saxofon så blir man så fruktansvärt svettig och andra instrument känns inte heller riktigt lika fördelaktiga. Det enda skulle vara gitarr men det finns så extremt många gitarrnördar så man skulle bli så extremt utvärderad.

  Är det bara jag som alltid (förut då) såg mig som frontfigurn i ett band om jag skulle spela i något?  (we) Laaavmusic