Proggish 2007 - Dungen

När man lyssnar på Dungen, förs tankarna lätt till sköna somrar på 70-talet, band där alla fick vara med och spela och alla hade långt hår. Bandet Dungen är 2000-talets svenska proggband, men utan den politiska tonen. Det är lätt att lyssna på Dungen, och jag gilla speciellt flirten med folkmusik. Det hörs att bandet är måna om hur det låter, och de psykedeliska blockflöjtssolona är bara grädden på moset, man mår bra av lite psykadelika ibland...

image49

Bandet bildades av Gustav Ejstes, som fick upp ögonen för gamla svenska plattor. Han tog sitt pick och pack, flyttade ut till morsans bondgård och spelade in första skivan "Stadsvandringar" (2002), där han spelar alla instrument själv. Dungen är stora även utanför Sverige, trots att de sjunger på svenska, och deras spelningar utomlands är välbesökta. Andra albumet som släpptes 2004, "Ta det lugnt" har ett lite rockigare sound.

Nu är Dungen aktuella med ett nytt album, "Tio bitar", som släpps den 25:e april. Gustav gästar även på Timbuktus nysläppta platta "Oberoendeframkallande" som släpptes nu i februari.

Länkar:

http://www.dungen-music.com/

http://www.myspace.com/dungen

Top3: (motiveringar till alla låtar är att du kan blunda och låtsas att det är sommar när du lyssnar)
  1. Solen stiger upp
  2. Stadsvandringar
  3. Panda


(we) laaavmusic

Kommentarer
Postat av: Anna

Han längst till höger har ju finaste frisyren någonsin typ!:)

Postat av: Pauline

Haha dom ser helt underbara ut hela bunten? Vem av dom är din pojkvän elina?

2007-03-07 @ 23:07:36
URL: http://laaavmusic.blogg.se

Skriv vad du tycker om inlägget:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback