Laakso

IndiePop

Laakso består av  Markus Krunegård, David Nygård,  Lars Skoglund och Mikael Fritz. Namnet är lite speciellt och betyder på finska något så enkelt som dal. Bandmedlemmarna är från vitt spridda delar av landet och visst har de rötter i tornedalen. Bandet startades runt 2003 och har sedan dess hunnit splittras och återförenats ex antal gånger. Till en början gjorde de enbart musik på Finska men övergick till Engelska när de började bli lite större.

Musiken är verkligen av en trallvänlig sort. I instrumentväg har Laksoo förutom de givna tagit lite roligare instrument såsom trombon, trumpet och dragspel. Sångaren Markus har en röst som går rakt ifrån hans hjärta in i mitt som om de tonerna är de sista han någons kommer att ta. I somras på Arvikafestivalen hörde jag en konversation som förklarar det rätt bra. 
- Jag ska gå och se Laakso senare.
- Jag har sett dem ett antal gånger och det alltid lika kul och se men jag vet inte riktigt med sångaren.
- Jag förstår vad du menar man kan liksom inte lita på hans röst men det är det som gör allt så fruktansvärt bra.
 Hans röst låter så lyckligt skärrad och man vet aldrig riktigt vart det slutar.

 
Laakso - Aussie girl

Kul Kuriosa:

David Nygård har som sidoprojekt bandet "Vapnet" som gjort låten "kalla mig"
Till en början kördes alla låtar sittandes.

Aktuellt:
Laakso släpper i år en skiva helt på finska

Hemsidor:
http://www.laakso.nu/
http://www.myspace.com/laaksolaakso
http://www.myspace.com/laaksofi - finska myspacesidan för er som gillar finsk musik

Topp 3
1.
Aussie girl
2. High Drama - Det känns som att ta musiktåget tillbaka några år, störtskönt
3. Mont of the Mist(we) Laaavmusic

Make way for the S O V!

Den klaraste lysande stjärnan på grime-himlen måste ändå vara Lady Sovereign. Beslutet Def Jam tog att signa henne, efter en improviserad freestyle på Jay Z's kontor, var verkligen det rätta beslutet.

Lady Sovereign, eller Louise Amanda Harman, sticker ut i rapvärlden. Hon beskrivs som (och beskriver sig själv som) "the officially biggest midget in the game" för sina 152 cm, men musiktidningen Rolling Stone skriver:

"..At just nineteen, pint-sized Londoner Lady Sovereign has all the makings of the next hip-hop superstar..She sneaks nursery rhymes into haughty boast-raps and melds hyper, big-bottomed beats with dancehall, drum-and-bass and..her clever, barb-infested flow..."

Framförallt är Lady SOV ett välbehövligt alternativ i en stereotyp rapvärld, en kort, kaxig vit tjej med glimten i ögat, och som har bevisat att man inte behöver fokusera på sex för att lyckas som tjej i musikvärlden.Enligt mig är det såhär rap ska vara, Lady Sovereign tar verkligen rappen och grimen till en ny nivå med sina underfundiga och humoristiska texter, grymma beats och heltigenom sköna stil. Senaste skivan "Public Warning" (2006) är en kaxig samling låtar, ett mischmash influerat av massa olika genres där varje låt har sin speciella prägel, och Lady Sovereigns attityd.

160983-50
" And I ain't got the biggest breast-s-s, but I write all the best disses."

Top 3:
 1. Hoodie - Ta på dig din adidas-hoodie och dansa!
 2. 9 to 5 - Rolig, träffsäker låt
 3. Random - Så här ska grime låta
(Kan tillägga att denna gången var det megasvårt att välja top 3 eftersom alla låtar är så bra!)

Lady Sovereign Official Homepage

Lady Sovereign Myspace(we) laaavmusic

För oss som gillar våra iPods

Det är väldigt mycket iPod här, och inga andra mp3-spelare kan man tycka...Vi tycker dock att iPod är bäst så vi skriver bara om det :D

Här är ytterligare en nyhet för de som också har insett att utan minst en timmes musik om dagen, är dagen inte komplett; en ny tidning om iPods och en fräsch hemsida till:

iPlay


Kelvins Nr 1

Rock

Helt ärligt så vet jag mycket lite om Kelvins nr 1. Om sanningen ska fram så är jag själv förvånad över att jag gillar mycket av musiken och att jag från början började lyssna på dem var mest en slump. Det jag vet däremot är att bandet består av 4 killar från Göteborg som har spelat ihop i över två år. Själv säger dem att de har influerats av band såsom Counting crows, Soundtrack of our lives, Silverbullit, Muse, The doors och Beatles. Beatlesbiten kan jag väl inte säga att jag hört men ni får väl höra efter själva vad ni tycker.

Låten som fångade mig var Monday morning som är min självklara favorit och också en perfekt "ut och springa"-låt. För dem som gör det ;) En sak som hade vart väldigt intressant att få veta är vad namnet kommer ifrån.

Lyssna och hör efter på hemsidorna:
http://www.kelvinsno1.com/
http://www.myspace.com/kelvinsno1

Topp 3
1. Monday morning
2. All because of you - känner igen låten, är det en cover?
3. You don´t belive in..
(we) Laaavmusic

Music at filmfestivalen - komplettering

Jag missade en, kanske fler filmer som handlar om musik- Ex drummer. Dessutom en som jag mycket möjlig ser själv.

Jag rippar filmfestivalens beskrivning av filmen eftersom det var den som fångade mig.
"Trainspotting möter The Commitments i denna anarkistiska, våldsamma och stundtals politiskt inkorrekta historia om tre extremt udda individer som bestämmer sig för att starta ett band. De övertalar en författare att sätta sig bakom trummorna, och så är uppställningen komplett. I punkestetisk anda berättas sedan historien om det mest missanpassade av band, i en skildring som dessutom rör vid frågan om hur människor med makt och status enbart för nöjes skull kan tillåta sig att stiga ned till botten, allt för att få en kick. Belgiske regissören Koen Mortiers debut är blodig och rå, och präglas av en humor som nog kan betraktas som svartare än vi är vana vid.
Joachim Brink"

ex drummer

Eller hur att den låter spännande? :)(we) Laaavmusic

Din favorit som fodral

Har du en gammal LP som är speciellt snygg, kan du använda den som fodral till din iPod. För ca 300 spänn kan du få en gammal 45:a omgjord till ett fodrat fodral med plexiglasskärm. Tycker personligen att det ser ganska snyggt ut, lite personligare och lite mer retro-känsla. Själv hade jag velat ha Sex Pistols "Anarchy in the Uk", men eftersom den inte fanns på sidan, hade det nog blivit "Bang Bang" med Cher.

Länk:
http://www.45ipodcases.com/caselist.php

160983-48 "Ska det vara retro, ska det vara retro"


Coolaste nörden från Bergen

Allkonstnären och mångsysslaren Erlend Øye är den andra halvan av Kings of Convenience, en kille från Bergen i Norge som har varit mycket musikaliskt aktiv. Förutom Kings of Convenience har han gjort en del egna soloprojekt, bland annat skivan "Unrest" från 2003 och en del mixar.

Ett annat projekt är bandet "Whitest Boy Alive", ett indie-electronica band. Soundet liknar Kings of Convenience, med stämningsfulla och finstämda låtar, även om det elektroniska elementet hörs. Det är dock något som bara höjer låtarna enligt min mening, och jag ställer mig frågan varför det inte finns fler band som "Whitest Boy Alive"... Øyes soloprojekt är också väldigt lyckade, en spröd röst i kombination med elektroniska beats, utan att bli för loungeaktigt eller någon slags låtsats-singer songwriter, bara väldigt lyckade poppärlor.

Sen finns det väl ingen som passar så bra i glasögon som Erlend ?
Erlend Öye

Topp 3:
 1. Burning - Whitest Boy Alive
 2. Fine Day - Erlend Øye
 3. Poor Leno - Røyksopp (Erlend Øye vocals)(we) laaavmusic

http://www.astralwerks.com/erlend_oye/


http://www.erlendoye.com/


Your ipod is calling

Ipod

Länken mellan Ipoden och mobiltelefonen har kommit. Det var egentligen bara en tidsfråga, ellerhur?
Blueeye heter den och hädanefter kommer man enbart behöva ha med sig mobilen och kan ha ipoden i öronen utan att missa ett enda samtal.blueye


Egenskaper:
* Ring och ta emot samtal via din iPod
* Inbyggd FM-radiomottagare
* Plug n Play med dom flesta mobiltelefoner med Bluetooth
* Telefonnumer dyker upp på iPodens display
* Automatisk paus av musik vid inkommande samtal
* Ring upp dom senaste 9 numren från din iPod
* Röstuppringning om din mobil stödjer röststyrning
* 15 förinställda stationer för Radio
* Använd dina egna hörlurar
* Tar ström från iPoden, inga egna batterier krävs!
* Bluetooth 2.0

Fungerar med följande iPods:
* iPod 4G
* iPod mini
* iPod nano (både nya och gammla)
* iPod 5G (Video)

Hemsida:
http://www.gear4.com/product_detail.php?products_id=237

Den här är en utav de häftigare ipodtillbehören och den går på under 700 kronor, inte illa tycker vi!(we) Laaavmusic

Cold war Kids

Rock/Blues/Indiepop

Cold War Kids
startade i slutet på 2004 och kommer från San Francisco, USA. De består av de fyra killarna Matt Aveiro, Matt Maust, Jonnie Russell, och Nathan Willett. Musiken är groovig rock, blues och en dos indie pop.

Bandet har nu i månaden släppt sin första skiva ”Robbers and cowards”. Innan de släptte skivan har det gett ut en 4-spårs EP som är riktigt bra, speciellt låten ”we used to vacation”. Det är svårt att inte gilla Cold War Kids, det kör rakt på och vågar göra sin grej. I låten ”hang me up to dry” så har de mitt i låten lagt in piano så man blir helt konfunderad eftersom det verkligen inte passar in och det är precis sånt som man kommer ihåg.

Jag gillar att de kör svartvitt rakt igenom på deras video till "hang me up to dry" det finns 2 olika sorters videos till den här låten.

Hang me up to dry - Cold war kids


Aktuellt:

Ny skiva ”Robbers and Cowards”

 

Hemsidor:

http://www.coldwarkids.com/

http://www.myspace.com/coldwarkids

Topp 3
1.
We used to vacation
2. Hang me up to dry
3. Passing the hat(we) Laaavmusic

Kaiser Chiefs nya singel

Kaiser Chiefs har släppt en ny singel i månaden vid namn Ruby som vi har glömt att skriva om (inte så konstigt den har inte kommit ut i Sverige ännu).
Jag måste säga att jag gillar den rätt så kraftigt. Framförallt refrängen :) En typisk och klockren Kaiserlåt helt enkelt.

kaiser

Har ni missat låten?
Lyssna:
http://boss.streamos.com/real/labels/universalmotown/kaiser_chiefs/audio/ruby.ram

Om ni missat det får ni här en länk till deras suveräna cover på "I Heard It Through the Grapevine":
http://hype.non-standard.net/track/182393

(we) Laaavmusic

Music at filmfestivalen

Filmfestivalen kan inte ha undgått någon Göteborgare, jag har kollat igenom utbudet och samlat ihop de filmer med musiktema. Dessa filmer går att få tag i även efter filmfestivalen, tror jag :P

Dreamgirls
Filmen där Beyoncé sjunger och spelar en 60-70 - tals soulsartist.

Monks - The translantic feedback
En dokumentär om bandet med amerikanska medlemmar som bildades i Tyskland 1964 och har inspirerat både The Hives och The White stripes. Låter som en grymt intressant film. (Helt klart ett band jag ska lyssna in mig på)

Love Story
En till dokumentär om Los Angeles bandet Love som under 60-talet inte slog igenom då men som vars album idag klassas som nyskapade klassiker. (Blir nog också ett band som jag ska ge en chans)

Opera Jawa
Fick inte riktigt grepp om beskrivningen av filmen men det ska vara någon slags musikal med antik rap och modern skönsång. Det står i beskrivningen att den är svår att förklara men att den är fascinerande, färgstark och en totalsinnlig upplevelse. Om någon ser den så förklara gärna.

Style Wars x 2
En dokumentär från tiden då 80-talet fortfarande var ungt och b-boys, rapparna, dj:arna och grafftiartisterna tog över gatorna i South Bronx. En fortsättning på en dokumentär från 83 där regissörem söker upp de gamla deltagarna för att få reda på vad som hänt sen sist.

Rock the bells
Dokumentär för hiphopälskare. Man får följa förberedelserna för ett live-uppträdande i Los Angeles med Wu Tang Clan. Förberedelserna för den här filmen tog 10 år och man har klipp årn 20 olika kamerot som ska vara suveränt sammanfogade till en lödig berättelse. 

Doutch Touch 
Handlar kort och gott om Holländsk hiphop.

Det är vad filmfestivalen har att erbjuda i musikväg i år. Lite klent om jag får säga det själv. Om jag ska gå på någon av dessa filmer blir det garanterat Monks.(we) Laaavmusic

Kapten Röd

Svensk reggae

Reggae på Göteborgska kan för vissa låta helt Galet!, men efter ett tag vänjer man sig. Det kan till och med bli rätt charmig, om man ska dra det långt. Jag (Pauline) är svag för svensk reggae, något man kanske märker när man kollar igenom lite inlägg, och min favorit i herrklassen är helt klart Kapten Röd. Det var väl de skönsjungna bitarna i låten "Visa ingen nåd" som fångade mig. Jag kan tycka att ibland när man lyssnar på reggae överhuvudtaget så kan man tröttna på artisternas röster men kaptenen har en väldigt djup röst som det inte finns något direkt att anmärka på. Till er som inte lyssnar på Svensk reggae så säger jag give it a try. Jag har länkat till låten "Visa ingen nåd" lite längre ner, lyssna och säg avd ni tycker.


Aktuellt:

På kapen röds hemsida står det att han just nu håller på med sin första EP.

Bara en liten tanke:
Det skulle vara kul att höra högervriden reggae, inte sant? All reggae är så vänster och i och med att politiska budskap för många är så viktigt så missar ju en stor del av Sveriges befolkning svensk reggae. Hör ni högervriden reggae (något som inte är så troligt) så hojta gärna till!

kaptenen


Hemsida:
http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewprofile&friendid=107006687
http://www.swingkids.se/artister/show-artist.asp?id=12

Top 3
1.
Visa ingen nåd
 Lyssna: http://www.getup.se/skivor/kapten/kapten_rod-visa_ingen_nad_snippet.mp3
2. Ensamhället
3. Kallakalaka(we)Laaavmusic

Nelly Furtado till Hovet

Egentligen kan jag inte säga att jag lyssnar jättemycket på Nelly. Jag gillade hennes gamla låtar "Im like a bird" och "Turn off the light" och hennes skiva "Loose" har visserligen gått varm hemma hos oss hela julen.

Det jag däremot kan säga är att det ska bli riktigt kul att hon kommer till Stockholm och Hovet den 17 mars. Det finns nog två personer (mamma och pappa) som kanske tar en tur dit då och hem igen. För er andra som gillar Nelly så spelar hon som sagt på Hovet den 27 mars och biljetterna ligger på 325 kronor.

furtado


(we) Laaavmusic

Massa nytt i P3-Radion

Radio

Hela ELVA! nu program har nu startat i P3. Jag har hört några och läst in mig på resten och det ser ganska lovande ut. De som handlar om musik är:

P3 Populär
måndag - fredag 10.03-13.00
Hörde det alldeles nyss och jag gillade det skarpt. P3 Populär uppmärksammar dagsaktuell populärkultur helt enkelt. Programledare är Hanna Fahl som tidigare gjorde P3 Pop och även Navid Modiri (från Frank) är med på en kant.

P3 Live Session
onsdagar 21.30 - 23.00
Artister bjuds in till programmet för att göra skräddarsydda livespelningar, allt för att ge P3-publiken det där lilla extra. Programmet sänds varannan vecka från Göteborg och varannan vecka från Stockholm. Om detta blir bra så är P3 i mina ögon förlåtet för nedläggningen av Musikjournalen live, detta låter som Musikjournalen Live fast bättre.

Gör det själv - kultur
lördagar 20.03-22.00
Varje vecka möter du folk som uppträder med eget material och folk som berättar om sina livs projekt. Det kan vara allt från att skriva en låt till att bygga ett nytt dataprogram eller starta ett eget museum. Även om detta kanske inte har musiken i Fokus så tror jag nog att vissa häftiga projekt med musik kommer förekomma.
(we) Laaavmusic

Red Hot till Roskilde

Festival

För oss som ska till Roskildefestivalen är det bara att Ladda Upp! Första artisten som släpps till Roskilde är nämligen Red Hot Chili Peppers. Bättre bandstart kunde det knappast bli!


redhotchilipeppers(we) Laaavmusic

Besviken

Det finns inget som är så jobbigt som att höra ett nytt band som verkligen har ett bra sound och en bra inledning. Sedan när sångaren/sångerskan början sjunga så blir man så besviken för rösten gör allt dåligt fast det kunde bli så bra. Alltför ofta har det här hänt!

Så kändes det alldeles nyss när jag hörde The Busy band:
Lyssna:
http://www.thestateofsamuel.com/busyband/sounds/the_busy_band_-_beneath_the_Brits.mp3
Lyssna:http://www.thestateofsamuel.com/busyband/sounds/the_busy_band_-_to_find_out.mp3(we) Laaavmusic

För er som gillar livemusik

Vissa av oss tycker att nedläggningen av P3 live är bedrövlig :p
Alive är Radio AFs eget livemagasin kör på för full maskin under våren. Vi åker runt södra Sverige och spelar in de häftigaste konserterna, kända och okända artister. Så länge det är en bra liveupplevelse kan du få höra den i Alive.

Eftersom jag inte lyssnat på Alive har jag kollat upp lite av musiken de spelar och det res väldigt bra ut måste jag säga. De har blandannat;  Billie The Vision & The Dancers, Tiger Lou, Björns Vänner, Stefan Sundström, Sugarplum Fairy, Firefox AK, Laleh, Vapnet, Surburban Kids, Svenska Akademien, Timo Räisänen i bagaget för att ta några.

Gillar man svensk livemusik har du här en sida som känns väldigt bra och seriös. Fredagen den 26/1 klockan 20.00 kan du blanannat höra Tingsek och det gillar vi!

Hemsida:
http://radio.af.lu.se/alive/(we) Laaavmusic

Juvelen - "The One-Man Boyband Is The New Black"

Soulpop 

"The One-Man Boyband Is The New Black!"

Juvelen är egentligen inte min musiksmak men det är någonting med låten “Watch your step” som jag har fastnat för det kan det beror nog framförallt på det synthaktiga i bakgrunden (jag är en stor lyssnare till slagsmålsklubben och det är samma ljusa klinkande i synthen här). Juvelens egentliga namn är Johan Petterson och är en av de som lyckats bli mer eller mindre kända via my space. Musiken är soulpop och Juvelen sjunger falsett nästan rakt igenom. För den som gillar det är han riktigt bra. Första stora framträdandet gjorde Juvelen på P3 Guldgalan där han framförde sin låt Hannajuvelen


Aktuellt:
Hybris släpper nu i Januari hans första EP 
Hemsida:
http://www.myspace.com/juvelen 
(we) Laaavmusic


 


Fyra låtar för eftermiddagen


Anntenas – Adapt

Lyssna:http://www.antennas.se/sounds/Antennas_Adapt!.mp3

 

Alarm Mjao – Alarmcall

Lyssna:http://tbtmo33.tbtmo.com/AudioMjao-4Alarmcall.mp3


 Billie The Vision And The Dancers – Summercat

Lyssna:http://www.thebaf.com/billiemp3/01/01-Billie_The_Vision_And_The_Dancers-Summercat.mp3


 Dewer – Suprise me now

Lyssna:http://www.dewer.se/surprise_me_now.mp3

 (we) Laaavmusic

Favoriter #2 - Manu Chao

Världsmusik

 

Många gånger när jag spelar Manu Chao så får jag höra kommentaren. ”Åh den här är så bra, vilka är det och vart har jag hört det här innan?”

 

Manu Chao är en fransk gitarrist, sångare och låtskrivare som framför sina sånger på engelska, spanska eller franska, oftast alla tre i en skön kombination. Förklaring är att hans föräldrar kommer från Spanien men att han är uppvuxen i Frankrike. För att vara helt ärlig så är de tre språken inte de enda man kan hitta i hans musik, arabiska, portugisiska och wolof är ytterligare låtar som man kan hitta i hans gungande musik. Han startade tillsammans med sin bror bandet ”Manu Negra” som inte fick någon respons från publiken någon annanstans än i Sydamerika. När Manu Negra senare slutade spela så började han spela ihop med Sydamerikaner istället. Stämningen på Manu Chaos spelningar i sydamerika ska vara helt speciell helt enkelt något som varje Manu Chao-fan verkligen vill uppleva.  

 

Världsmusik med hög standard skulle jag vilja kalla Manu Chaos musik. Det blandas friskt mellan de latinamerikanska rytmerna och ett lite "poppigt" sound, men lägger även i lite reggea-aktigta låtar. Gemensamt för många är att det känns som om en stor samling människor står bakom honom med massa instrument som man inte kan namnet på, vilket det också ofta gör.

 

Anledningen till varför många tycks glömma bort honom är att han inte likt andra artister marknadsför sig på samma sätt i Sverige eftersom hans stora publik inte finns här. Men när man hör låtar som ”me gustas tu” och ”bongobongo” så kommer man på att musiken gör en glad ända in på cellnivå.

 

Ni glömmer väl inte den här halvkonstiga videon som spelades konstant på diverse musikkanaler för ex antal år sedan.
Manu Chao - Me gustas tu
 

Hemsida:

http://www.manuchao.net/ - flerspråkig

 

Topp 3:

1. Bongo bongo – Timbuktus ”vi drar till Malmö” har sin grund från denna låt

2. Por el suelo – kan det bero på att låten har grova sydamerikanska drag som jag gillar den här så mkt. Lite lagom vemodig sådär

3. Me gustast tu – Jag har ännu efter 3 år (som jag har haft den i min mp3) inte lyckats tröttna.(we) Laaavmusic

Ny recension varje dag på din dashboardTrevlig widget att ha på sin dashboard är Kevshino Indie Rewiews Widget. Varje dag får du en ny, kort och koncis recension på din dashboard. Inte lika bra som laaavmusic men nästan :)

Ladda ner på: Kevshino


(we) laaavmusic

Fantasibrist?

Vissa videos är bra andra är udda. 

Om ni har dåligt med ideer till er musikviedo varför inte klä två pers i två bruna dräkter med röda skor, solglasögon, en vante var och gula mössor. Sedan får de stå och dansa precis likadant hela låten?
- Va har någon redan tagit det koncepten?Le tigre - Deceptacon
(undra hur många ggr de fick göra om?)


(we) Laaavmusic

Kvällsmusik

Fyra sköna låtar för kvällen


Vega - Shake up your soul
Lyssna:
http://www.vegasongs.se/media/ShakeUpYourSoul.mp3 

My Orchard - A list of things
Lyssna: http://www.myorchard.net/audio/my_orchard_a_list_of_things.mp3 

Corduroy Utd - Daddy's boy
Lyssna: http://www.labrador.se/mp3/corduroyutd-daddys_boy.mp3 

Swissair - One Nation Under A Gloom
Lyssna: http://www.tangents.co.uk/iwish/audio/swissair.mp3(we) Laaavmusic

Favoriter 1# Moby

Elektroniskt m.m.

 

Det finns ett antal artister som man alltid, alltid återvänder till. Det är liksom svårt att tröttna. Jag tror dessa artister kallas för favoriter, och av dem har jag ganska många. Med tiden kommer kategorin byggas upp med sådana pärlor som vi aldrig tröttnar på. Här har ni Nr 1.

En av mina stora favoriter är Moby. Jag förvånas över att det faktiskt inte är så många som nuförtiden vet om vem han är. Dels för att han är väldigt udda men också för att han var så extremt uppmärksammad under åttio och nittiotalet.


Moby
som person är väldigt speciell. Han är vegan, kristen och tidigare marxist, tyst och lågmäld. Hans hem är helt klätt i vitt (coolt säger jag), och han har en hemmastudio där han gör alla sina låtar ensam, på låg volym. För att säga vad han objektivt är musikmässigt så får man säga att han är en amerikansk musikproducent och DJ inom elektronisk musik. Jag måste tillägga att han inte gör någon renodlad musikgenre utan blandar rätt villt. Rent subjektiv i mina ögon men även i många andras så är han ett musikaliskt geni. Att lyssna på skiva ”Play” är en njutning i sig och Moby lyckas verkligen leverera känslor genom musik.

 

I mångas öron så är Mobys musik ungefär lika med tv relaterade program, reklamer m.m. Ofta när jag spelar ”Porcelain” så hör jag någon säga ”men det är ju den där dokumentärlåten” och visst man blir inte förvånad när man ser en dokumentär och "Porcelains" första toner kommer ut ur teveapparaten. För något år sedan spelades dessutom ”In my heart” på en mobilreklam, för 3 om jag minns rätt? 

 

Istället för att göra en Top 3 så får ni låtlistan för Mobys samlingsalbum ”Go – the very best of Moby” som tillskillnad från så många andra samlingar har fått med alla favoriter utom två. Men jag kopletterar upp med de två längst ner 

 
GoWhy Does My Heart Feel So Bad?
In This World
Porcelain
In My Heart
New York, New York
Natural Blues
Lift Me Up
Bodyrock
We Are All Made Of Stars
Slipping Away
Honey
Move
James Bond Theme
Feeling So Real


Run On
Bring Sally up


Hemsida:
http://www.moby.com/Här har ni Porcelain(we) Laaavmusic

Elinas 25 mest spelade jan/feb

1.Champion Sound -  Fatboy Slim        
2.All Sparks - The Editors  
3.Apply Some Pressure - Maximo Park   
4.La Fenetre - Yann Tiersen    
5.Munich - The Editors  

6.Blood - The Editors 
7.C'mere -  Interpol  
8.The Equalizer - Junior Boys
9.Dubbel Tvekan -  Bob Hund   
10.The Dark Of The Matinee - Franz Ferdinand   

11.Outsiders - Franz Ferdinand   
12.The Coast Is Always Changing - Maximo Park   
13.Banquet - Bloc Party   
14.Someone Says  - The Editors  
15.Magick - Klaxons  
    
16.So Flute - St. Germain   
17.Feb 2, 2002 - Telepopmusik  
18.Alone in Kyoto  -  Air  
19.Rebellion (Lies)  - Arcade Fire   
20.Like Eating Glass - Bloc Party

21.Stella Was A Diver And She Was Alright -  Interpol  
22.Take My Temperature - Kaiser Chiefs   
23.Try Again - Keane  
24.Fix Up, Look Sharp - Dizzee Rascal
25.Kiss You Better - Maximo Park 

Har varit mycket nostalgi och brittiskt de senaste månaderna ser jag. Men man blir alltid lite förvånad när man kollar listan som sagt...

Paulines 25 mest spelade - Januari

Mest spelade december/januari

1. Moby - In my heart
2. The Cure - Close to me 
3. Laakso - Aussie Girl
4. Country Mile - Camera Obscura
5. CK - Rosa Moln (låten gör mig glad)

moby

6. Navid Modiri - Jag måste få säga
7. Navid Modiri - Med socker på
8. Bo Kapsers orkester - Undantag
9. Coldplay - We never change
10. Kapten Röd - Visa ingen nåd

11. Äkta Kärlek - Äkta kärlek
12. Cornelis Vreeswijk - Jag minns dig Amanda
13. Regina Spektor - Samson
14. TV On the Radio - I was a lover
15. Tingsek - Nothing, nobody, right & wrong

16. Tiger Lou - Lowdown
17. Max Peezay - Kvasifilosof
18. Las Palmas - Missbruk beivras
19. Mando Diao - TV & Me
20. Svenska Akademien - Du vill så du kan

21. Joy Division - Love will Tear Us Apart
22. Hot Chip - The warning
23. Manu Chao - Por el suelo
24. Gnarls Barkely - Just a Thought
25. Bob sinclair Feat. Gary Pine - Love generation (Club version)

(we) Laaavmusic

25 mest spelade

Vi på Laaavmusic har konstaterat att vi på våra 25 mest spelade listor (på ipoden då) har väldigt blandade låtar båda två. Vissa är till och med dåliga enligt oss själva.

För att ni ska få en klarare bild av oss som musiklyssnare så kommer vi nu införa våra 25 mest spelade låtar och blotta oss. Varje månad.

Vissa låtar är somsagt rent ut sagt pinsamma, men vi är inte mer än människor vi också ;)

Är det något som ni tycker är bra, dåligt eller intressant så kommentera.


Enjoy 

(we) laaavmusic

Loveninjas

 

Pop

 

Jag kan inte säga att jag har hört allt för många låtar med stockholmsbandet loveninjas(fem för att vara exakt). Det lilla jag har hört däremot gillar jag skarpt. Låten ”I wanna be like Johnny C” låter lite som Timo Räisänen/Joy division, en helt klart bra blandning.

 

Det finns en härlig självdistans i det glada popbandet, de klädde sig bland annat i ninjadräkter med påklistrade hjärtan och en gigantisk hjärtdräkt i början av deras karriär. Dessvärre glömde de hjärtdräkten i Stuttgart och har sedan dess spelat utan dräkter. (Bilden är från den tid då de fortfarande bar dräkterna)

 

Nu är det bara för mig att lyssna in mig lite mer på dem, pröva ni med ;)


loveninjas 

Aktuellt:

23 february
Malmö - Klubb Kollo - KB
2 march
Borås - Klubb Bättre än igår 

Topp Tre:
Jag är för opåläst(lyssnad borde det väl egentligen stå) för att ge en bra bild men jag gillar både ”I wanna be like Johnny C” och ”keep your love


Hemsida:

http://www.loveninjas.com


(we) Laaavmusic


Ny Festival

Ny musikfestival

 

För bara några dagar sedan fick jag höra att vi inte direkt kom med några nyheter. Samtidigt som vårt koncept är först och främst bra musik så kan detta delvis vara sant. Men det kliade lite i fingrarna att då skriva om det som jag nu har fått tillåtelse att skriva om. Imorgon (19 januari) så kommer ett pressmeddelande om detta.


WAY OUT WEST 2007 – Göteborgs nya festival  

Fredag 10:e och lördag 11:e augusti 2007 är dagarna för Way Out West att göra Slottsskogen i Göteborg till en musikalisk angelägenhet i världsklass. Ett helt nytt evenemang kommer att spraka.Under dessa två dagar kommer ett musikevenemang med betoning på högkvalitativ pop- och rockmusik samla minst tjugo internationella artister på två till tre scener. Festivalen riktar in sig på utländska och svenska väletablerade artister, som drar åt det alternativa hållet inom genrer som rock, pop, indie, singer/songwriter, country och electro. Festivalen kommer att ha ett utpräglat miljötänk. Allt från återvinning och resursförbrukning till att det serveras ekologiskt odlad mat. Vilket vi tycker är riktigt coolt! Ambitionen är 10 000 besökare per dag. Way Out West arrangeras av Luger, i samarbete med Göteborg & Co

Kul kuriosa
Luger som anordnar hela jippot är en av de större musikaktörerna. Luger arrangerar ca 1500 konserter per år. Coldplay, Green Day, Eminem, Franz Ferdinand, White Stripes & The Strokes, Regina Spektor, Artic Monkeys, The Knife, The Hives och Moneybrother är några av artisterna Luger arbetat med. 

             wayoutwest

Första Artistsläpp: 20 Februari
Biljettsläpp: 15 Mars 


(Vi har hört ryktas om att ”Queens of Stone Age” kan vara aktuella för festivalen)


 Hemsidor:

http://www.wayoutwest.se
(NU tillgänglig)

http://www.luger.se


 


(we) Laaavmusic


musikernas bäste vän

Är det bara jag som har missat den coolaste saken på länge när det kommer till Ipods? En ipodmikrofon! Den gå att använda till hur många saker somhelst, endas fantasin sätter gränser. För musikern som måste och sitta och tralla på en låt hela vägen hem till daton kan detta vara en räddning ;)

Kostar 99 kronor på teknikmagasinet, vilket kan säga en del om kvalitén. Dessvärre så har jag en Ipod nano och dessa funkar till alla utom just nano och mini.

mikrofon Ipod


(we) Laaavmusic

på jakt efter Räfven

Folkmusikprogg

 

Att sätta ord på folkmusikbandet Räfven är ganska enkelt. Tänk dig ett litet upptänt hus långt ute i finska ödemarken. Ju närmare du kommer desto mer ljud hör du, och det är livat! När du stiger in känns det som du kommit in i en bastu och en samling män sitter/står/dansar och spelar, energin flödar. Inte bara de som spelar dansar och sjunger utan alla som står runtomkring är minst lika med. Ungefär så känns det att höra och vara i publiken till Räfven.

 

De är ett folkmusikband från Göteborg som friskt blandar allt från djupt finskt vemod, dansanta polskor från dalarna, ösiga balkanmelodier och klezmer. De bildades 2003 och är en blandning av musiker och skådespelare och har Räfven som ett sidoprojekt. Tanken var att de skulle dra igång en slags ny 68-rörelse, och repertoaren bestod av gamla svenska progglåtar. Proggen finns fortfarande kvar men musiken kommer från alla världens hörn.

 

För att citera deras hemsida

Räfven har hunnit besöka bl.a Arvikafestivalen, Halmstads Gatuteaterfestival, Festival Förverkliga i Stockholm, Malmöfestivalen, båtar, nattklubbar, fina fester, fula fester, lägenheter, trädgårdar, gator, restauranger, bibliotek, krogar, tält och torg. Man vet aldrig vart Rebben rullar. Det enda man vet är att ett möte leder till mer än bara glädje och förvåning.”räfven 

Hemsida:

http://www.rafven.se/ - där hittar ni även låtar för nedladdning

 

Aktuellt:

Spelar på Pustervik i Göteborg 1 mars.

 
Topp 3
1. Ale brider - vet inte vad dom sjunger men jag sjunger med varje gång
2. Baris - kalinkainspirerad skön låt
3. Verum dem feier - glatt vemodig

(we) Laaavmusic

Musik på bloggen!!

Nu har vi, med hjälp från http://creativemind.blogg.se/ lyckats få upp en mp3-spelare på bloggen också...Kommer att uppdateras med ny musik, just nu är det låtar från gamla inlägg.

Känns verkligen fresh, we laaav designen på mp3-spelaren :D

160983-34

Enjoy!

(we) laaavmusic

iTunes Album ArtFör oss som använer mac, finns iTunes Album Art, en widget att ladda ner och ha på din dashboard. När du spelar en låt i iTunes visas albumets framsida på din dashboard, ganska snyggt och roligt eftersom man inte alltid ser fodralen om man laddar ner musik, fräsch uppdatering om du har en tråkig dashboard.

Fler musik-widgetar kommer efter dom har testats och värderats!

ladda ner din widget här

Las Palmas

Svensk Hiphop

Las Palmas består av skånepojkarna Kalle & Simon, kort och gott. Två vänner som har lirat ihop, alltid.
Musiken måste höras, antingen tycker man dom är råbra eller riktigt överskattade och dåliga.

lassep

Hemsidor:
http://www.laspalmas.se/
http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewprofile&friendid=76816735


Med ett citat från hemsida ska jag citera Las Palmas både musik och image
"06.011.27 Det var inte vi. Det var samhället
Spelningen i Farsta blev tyvärr inställd. Det var en tråkig historia. Vi visste att det var en alkoholfri tillställning, men vi visste inte att det även gällde oss. Vakterna tvingade oss att "blåsa". Vi var inte välkomna upp på scen efter det. Det gick inte att resonera med dessa människor. De hade principer. Det var en tråkig historia."Aktuellt: 

 - 3:e februari spelar Las Palmas på inomhus gestivalen Fest-i-valen i Norrköping
 - Detta är citerat från Simons hemsida
"Jag heter Simon Gärdenfors och jag tecknar serier. Vill du hjälpa mig med mitt kommande serieprojekt? Jag planerar att åka Sverige runt i 120 dagar och sen göra en seriebok om resan. Den som vill får gärna bjuda mig på mat och sovplats i en eller två dagar. Jag lämnar min lägenhet i Stockholm 1:a mars 2007 och återvänder 28:e juni 2007. gå in på www.simons120dagar.com för att anmäla ditt intresse "
Gillar man grabbarna mkt så är det ju värt att ta chansen

Topp Tre:
1. Missbruk beivras - partylåt (nyårslöfte 2007 att lära sig texten)
2. En dyr affär
3. Spökskrivare

(we) Laaavmusic


Kul bild


HIttade den här extremt sköna bilder på: 
http://www.damnfunnypictures.com/html/dfp-Ipod-Spoof-Ads.html

darth


(we)laaavmusic

BbfN del 2: Funky!

Datarock

I somras såg jag Datarock på Hultsfred, jag hade inte lyssnat på mer än någon enstaka låt, men det jag hade hört var bra och bandnamnet så coolt att jag var tvungen att gå. Det var helt klart en av de bästa konserterna jag gick på, bandet var coolast på scen, iförda sina röd-vita mjukisdressar och solglasögon, galet dansande på scenen. I slutet av konserten spelade de ”Time of my life”, soundtracket från filmen ”Dirty Dancing” och gick ner och dansade bland publiken, perfekt sätt att avsluta en konsert på!

Datarock är del 2 i min miniserie Bra band från Norge. De två Bergenkillarna Fredrik Saröa  och Ketil Mosnes utgör bandet, som kan beskrivas som funkig rockdisco, sprallig och ball musik du vill dansa till, helst så ska dom ju ses live också!

160983-30

2005 läpptes det självbetitlade albumet Datarock.Top 3:
 1. Fa-fa-fa - Oh it makes you wanna dance baby
 2. I used to dance with my daddy - Catchy och rolig refräng
 3. Princess - Klappa dina händer, stampa dina fötter och dansa med..
http://www.datarock.no/index.shtml

 http://www.myspace.com/datarock 


(we) laaavmusic


Livemusik

Live

Jag gillar liveinspelningar enormt mycket (detta står enbart för mig och inte för Elina) och vill slå ett slag för dessa. Det är häftigt att höra vart rösten på sångaren/sångerskan inte riktigt håller och när denne går ifrån skivans version med annan melodi, något som är rätt vanligt. Gitarr och trummsolon brukar också bli lite längre och det läggs mer vikt vid dessa. Mellansnacket och ordningen på låtarna på allt detta och musiken har blivit mycket roligare att lyssna på. Visst om soundet är dåligt och när publken sjunger inte bara i refrängerna utan i texterna också tar det bort lite av det roliga.

Bästa forumen som jag vet om man vill höra livemusik är P3 Live alternativt musikjournalen live. Där har man breddat musikgenrerna och arkivet på musiken är oändlig.


(we) Laaavmusic

BbfN del.1 - Kings of Convenience

Man kanske inte förknippar Norge med musik direkt, det är inte lätt att komma på kända band från vårt grannland. Ryktet till trots, finns det en hel del bra att hämta ur den norska musikskatten, och detta är början på en miniserie om Bra band från Norge!

Del 1: The Kings of Convenience

"Music your parents like too"
är beskrivningen av Kings of Konvenience's musik på deras myspace. Jag är benägen att hålla med, detta är sympatisk musik av högsta klass, och det är svårt att inte tycka om. Lågmält och vackert, aukustisk gitarr/piano och underfundiga texter, det är lätt att dra paraleller till en annan liknande duo ; Simon and Garfunkel.

Erlend Øye och Eirik Glambek Boe heter de två medlemmarna från Tromsø som Kings of Konvenience består  av. De har hittills gett ut tre skivor, och troligen ligger planerna på en ny skiva lite på is, eftersom framförallt Erlend Øye håller på med sitt soloprojekt och mer elektroniska bandet Whitest Boy Alive. Mer info om detta i nästa inlägg...

160983-29 Skönast glasögon ever.

Top 3:

 1. I'd rather dance with you - Medryckande, rolig text och mycket dansvänlig. Kolla i videon, där Erlend dansar den coolaste dansen!
 2. I don't know what I can save you from - Hade denna låten på repeat i två dagar, det är motivering nog...
 3. Love is no big truth - Vacker och med skön, avslappnad känsla, en riktig softa-låt.
http://www.kingsofconvenience.com/

http://www.myspace.com/kingsofconvenience


(we) laaavmusic

Johnossi

Va trött jag var på att min bästa vän för två år sedan tjatade om Johnossi och hur bra deras låt  "man must dance" var. Trots detta såvalde jag att ge dem en chans och följde under Göteborgskalaset med till bananpiren för att lyssna på dem. Sedan blev jag den som tjatade...

Johnossi är en svensk grupp bestående av två personer. Det är Ossi på trummor och John på gitarr och sång, undra just vart bandnamnet kommer ifrån? Förvånandsvärt att man inte tänker alls på att det bara är en tvåmannaduo när man hör dem, gitarren, sången och trummorna räcker gott och väl. Det finns två saker man blir glad av när det kommer till musiken. 1 Musiken är levande, lyssna så förstår ni. 2. Johns röst har en falsett som får en att vilja röra vid moln. 

 johnossiAktuellt
De släppte det självbetitlade debutalbumet 2004 och de som väntar på en uppföljare behöver inte vänta länge. Ett album komer inom snar framtid. För tillfället ligger mycket av deras krut på att spela utomlands så vi lär få vänta ett tag tills de kommer tillbaka hem. Johnossi är dessutom nominerade till en grammis för bästa rockgrupp.

Topp tre
1. Man must dance - lyssna så förstår ni -
http://www.youtube.com/watch?v=f7ItYnL2tyc
2. Press hold - Falsetten gör inte allt men väldigt mycket
3. Summerbreeze - Så nonchalant text men samtidigt så härlig, detta är den där lugna låtyen som varje skiva ska ha.


Hemsidor:
http://www.johnossi.com
http://www.myspace.com/johnossi

(we) Laaavmusic

Regina Spektor goes Sweden

Regina Spektor kommer till Chinateatern den 4 mars! Hon ska vara en lysande liveartist (något jag tyvärr själv aldrig erfarat) och priset för upplevelsen att höra hennes otroligt fina röst ligger på 250kr.

Har du turen att bo i sthlm så missa inte!

(we) Laaavmusic


Äkta Kärlek

Reggae/Hip hop

Är inte namnet Äkta Kärlek rätt genialiskt? Man glömmer i alla fall inte av det när man en gång har hört det. Man kan inte säga annat än att tvåmanna gruppen Äkta Kärlek, bestående av Göteborgstjejerna Stina Göransson och Matilda Sjöström, faktiskt har skapat något unikt. Den svenska reggaevärlden och reggaevärlden i övrigt är otroligt mansdominerad vilket gör dem lite extra roliga, både se och höra.

Äkta Kärlek dök upp för inte ens ett år sedan och har redan skapat sig ett namn (kanske för att den svenska reggaevärlden är så liten?), de har kämpat och i somras var de runt på en mängd olika festivaler.

De vill inte kategoriseras bindas till någon genre och de blandar friskt och sjunger till beats som går från elektroniskt, ragga, hiphop till reggae. Stina Göransson har sagt till SvD "Egentligen ville vi inte ens göra reggae, vi gillade det hårdare raggastuket mer. Men sen gjorde vi låten "Äkta Kärlek" baserad på Chilly och Leafys beat "roots tonic" och den blev väldigt omtyckt". Så vad kan jag säga att jag känner när jag hör äkta kärlek? Två tjejer som menar det dom sjunger och gör det med en känsla som får hela mig att fyllas med välbehag. När det kommer till scenklädsel så syns dem som två glada färgsprutor med mycket energi att ge. 

Äkta Kärlek kommer nu närsomhelst i början på 2007 att släppa sin första skiva, håll utkik!

Jag kan inte göra annat än att hålla med en mycket god vän till mig som har sagt "De sjunger bra, dansar bra och är jävligt snygga"

äktakärlekTvå gånger har jag sett Äkta Kärlek live och tyvärr måste jag säga har jag inte lagt namnen på de låtar, vilka jag både kommer ihåg texten och musiken till, på minnet. Så fort jag hittar något ska en Topp tre lista uppdateras. De ni däremot ska göra är att gå in på någon av hemsidorna och lyssna på låten "Äkta Kärlek" som jag, trots nästan ett års lyssnade, inte tröttnat på.

Topp tre

1. Äkta Kärlek - Svänget och stämmorna är inte så mycket annat är äkta kärlek rakt igenom.


Hemsidor:
http://www.aktakarlek.se
http://www.myspace.com/aktakarlek

(we) Laaavmusic
  

Kents gitarrist slutar

På DN.se står följande att läsa:

"Sen en tid tillbaka har Harri känt att motivationen inte funnits där och under planeringen inför den nya plattan tog han beslutet att lämna bandet. Vi är fortfarande vänner", skriver han på Kents hemsida."

I tisdags meddelade Kents gitarrist Harri Mänty att han tänker lämna bandet.

Själv är jag inte ett inbitet Kent-fan, men jag kan tänka mig att många fans är upprörda, eftersom Kent har en så trogen skara fans. Kanske ändrar detta riktning på kommande skivan som skall ges ut i år...?(we) Laavmusic

Klaxons

New rave/pop/screamo/acid-rave/sci fi punk-funk

Klaxons är bandet från London som har varit hajpade, i framförallt brittisk musikpress, som en del i "new rave" vågen. Något som de själva inte alls håller med om. "Vi är ett popband som vill ligga på listorna", säger Klaxons gitarrist Simon Taylor. Bandet menar på att hela rave-grejen är ett påhitt från deras sångare Jamie Reynolds, som ville skämta med hur brittisk musikpress alltid försöker skapa nya scener. Samtidigt skall tilläggas att de har gjort covers av gamla ravehits.

Bandet bildades i november 2005, och den första singeln som släpptes var "Gravitys' Rainbow". Bandet var från början ett undergroundband som släppte singlar och Ep's i små volymer, men sedan gick deras andra singel "Magick" upp på plats 29 på den engelska topp 40-listan. Musiken kan beskrivas som just galen  elcropoprockrave, och bandets stil och hemsida är lätt att associera med ravestilen, i trippiga blinkande neonfärger. Bandet känns arty men utan att det är krystat, och musiken är, precis som de själva sagt, förhoppningsvis ett resultat av att människor vill festa, och då skapas musik att festa till.

New Rave?
Nya singeln "Golden Skans" släpps 22 januari, och albumet "Myths Of the Near Future" 29 januari.

Väl värt är att kolla in deras myspace för en provlyssning, eller hemsidan som är en excellent annorlunda bandhemsida a lá -92:

http://www.klaxons.net/


http://www.myspace.com/klaxons
(we) Laavmusic

Sjukt är lika med...


... att Karl Lagerfeldt har låtit designa och tillverka en hel väska enbart för Ipods. Det ska gå att få ner ca 40 stora Ipods i den (självfallet fler om det är nanos). Vem går runt med 40 Ipods? Inte nog med det, väskan är inte speciellt snygg heller. Men ett litet plus kan han ändå få för en rolig idé.


ipodkarl

(we) Laaavmusic

Några av 2007:s kommande skivor

Bläddrade just igenom GP och Expressen, och såg alla skivor som ska komma 2007. Där fanns en hel del godingar, bland annat dessa:

Dj Shadow - Preemptive strike
Isolation Years - Sign Sign
Klaxons - Myths of the near future
Lady Soverign - Public Warning
Stereo Total - Party anticonformiste
LCD Soundsystem - Sound of Silver
Frida Hyvönen - Music from the dance performance Pudel
Kylie Minogue - Showgirls home, coming live
Salem Al Fakir - This is who I am
Norah Jones - Not too late
Air- pocket symphony
Ane Brun -Live in Scandinavia
Bloc Party - A weekend in the city
Kaiser Cheifs
Sophie Zelmani - Memory loves you
Timbukti - Oberoendeframkallande
Sahara Hotnights
Coldplay
The Ark

Franz Ferdinand
Hot Chip
José Gonzales
Kent
Postal Service
Radiohead
The Hives
The white stripes
U2
The Tough Alliance
Arcade Fire
Blur
Chemical Brothers
The Cure
The Go! Team
Hard Fi
Interpol
Maxïmo Park
The Thrills

N
ågot väldigt roligt är att Scarlett Johansson kommer släppa en skiva. På bioduken är hon riktigt bra och har en något hes röst, det ska bli intressant att höra hur hon låter också.

Det står också Lindsay Lohan ska släppa en skiva med namnet "Little more personal" till det säger vi Jisses

(we)Laaavmusic

Hot Chip - The Warning

Electropop

 

Hot Chip bildades 2000 i Storbritannien och består av de fem medlemmarna Alexis Taylor, Joe Goddard, Al Doyle, Owen Clarke och Felix Martin . Musikstilen är rytmisk electronica med ett poppigt anslag. Att sätta in musiken i en genre är en svårighet i sig och de som försöker kommer därför sällan fram till samma.

 

Musiken på ”The Warning” är lätt att röra sig till men att säga att det är en dansskiva är ändå orättvisande. Skivan blev nominerad till bästa skiva av ”Mercury Music Prize 2006”. På ett behagligt sätt kan man säga att låtarna lägger sig lite bakom medvetandet om att musiken är på, samtidigt som den är högst närvarande. Tongångarna är påhittiga och fastar sig men jag måste säga att skivan är lite ojämn, vissa spår sätter sig direkt medan andra måste sjunka in. Melodierna i vissa låtar kan ses lite barnramseliknande, med det menas är att de likt barnramsor sätter sig och tjusar lyssnaren till att gunga (och ibland sjunga) med. Huvudsångaren ”Alexis Taylors” röst går ofta i falsett på ett sätt som gör så att det är svårt att höra vilket kön rösten tilhör, och gör musiken lite, lite mer spännande. ”The Warning” är en skiva som har mycket att ge eftersom stilarna på den är många och inte går att fånga inom några ramar.


hot chip

Att "The Warning" precis som många andra, andraskivor skiljer sig rätt mycket från första albumet märks tydlig - och tur är väl det!

Medlemmen Al Doyle berättar själv hur han tycker attt  ”The Warning” skiljer sig från det förra albumet.
- Det nya albumet är kanske lite mer moget, inte riktigt lika lekfullt. Jag tror också att vi har skrivit fler låtar som kan tänkas spelas på ett dansgolv.Hemsidor:
http://www.myspace.com/hotchip
http://www.hotchip.co.uk/site/  


Topp 3 på “The Warning”

1. And I was this boy from school – Den andre mest dansvänliga låten på skivan och jag har kommit på mig själv med att gunga med, många gånger.

2. Over and Over – Den mest dansvänliga låten. Refrängens sväng och versernas stelhet kompletterar varandra.

3. The Warning – En väldigt fint melodiskt synth i bakgrunden av en delvis lugn låt som då och då bryter av med diverse ljudstycken.

(we) Laaavmsuic


Bloc Party

Indie/arty-rock

Bloc Party
bildades i Essex, Östra London 2002, de kallade sig Angel Range och Diet and Union innan det nuvarande namnet fastställdes 2003. Vännerna Kele Okereke (sång/gitarr) och Russel Lissack (gitarr) bildade ett band tillsammans med nya vänner de träffat på Reading Festival; Matt Tong (trummor) och Gordon Moakes (bas).

Bandet upptäcktes då Kele lyckades slänga upp en demo till Alexander Kapranos, sångare i "Franz Ferdinand". På så sätt blev de signade till bolaget Wichita, och släppte en del Ep's under 2004. Deras första album, "Silent Alarm", släpptes 2005 och "Silent Alarm Remixed"  2006. Deras andra skiva,  släpptes nyligen

Bloc Party är defenitionen av brittisk inderock när den är som bäst, melodiskt, men aldrig tråkigt tack vare energiska trummor, och de är solklart en av mina favoriter när det kommer till engelsk musik. Just den melodiska delen utmärker Bloc Party och skiljer dem från mängden, eftersom de flesta indie-rockband karaktäriseras av ett garageaktigt mer distat ljud, och enligt min mening skiljer sig Bloc Party från mängden genom att ljudet är så klart och rent trots att det är rock. Musiken har en urban känsla

"Silent Alarm" är ett av de album jag lyssnat mest på, och såklart blev det bara bättre när Silent Alarm släpptes i en remixad version. Remixerna ger en ny dimension till låtarna, och det är ett annorlunda koncept som i detta fallet fungerat utmärkt.

Bloc Party

Topp 3:

1. Like Eating Glass -
Första låten jag hörde och fortfarande favoriten

2. Banquet - Projicerar en bild av London i min hjärna när jag lyssnar

3. Positive Tension (Jason Clark Remix) - Remixen har lyft låten utan att förändra känslan


Aktuellt:

5 februari kommer Bloc Partys andra album "A Weekend In The City" släppas, hett efterlängtat minst sagt!

•Konsert i Sverige den 1 maj, Cirkus i Stockholm.

•Bloc Partys videopodcast som kan hämtas gratis från iTunes Music Store.

Hemsidor:

http://www.myspace.com/blocparty
http://www.blocparty.com

(we) Laaavmusic


Oasis - dokumentär

22.20 Ikväll på kanal två visas dokumentären "Lord don´t slow me down"" om Oasis och deras senaste turne.

Kan vara värt att se!

oasis


(we) Laaavmusic

There are no limits!

Det finns en mängd olika ipodfodral egentligen är det bara fantasin som sätter gränser.

Självklart vill inte klädmärkena vara sämre än att de är med i denna strid efter en perfekt accessoar. Resultaten har ni här, vissa snyggare än andra, självklart med priser som skjuter i höjden.
(Klicka för att få dem större)

Louis VittonDiorGucciBurberry
Vad tycks om designen?

(we) Laaavmusic

Regina Spektor - Begin to Hope

experimentell/alternativ

Förvånansvärt har Rysk/Amerikanska Regina Spektor inte nått mina öron förrän ganska nyss. Man kanske snarare får säga att det är av lathet än av något annat för visst har hennes låtar korsat min väg några gånger. Då har jag stannat till och tyckt om det jag hört men inte tagit mig tiden att leta upp det.

 

Hennes musik har friska inslag av klassiskmusik (hon spelar själv piano) och är både glad och djup. Något både lustigt och fångande är Reginas experimenterande med betoning av ord. Det dras ut och hoppas lite varstans i orden, aldrig så det blir plufsigt, bara väldigt, väldigt speciellt. ”Begin to Hope” som släpptes förra året är en skiva där varje spår är helt sitt eget, det är svårt att ge någon generell bild av hela skivan i sig. Den är helt enkelt väldigt blandad. Det finns både det lite gulligare, vågade och lugnare låtar allt genomsyrat med hennes lugna och genomklara röst.

 

En låt som har fått mig att stanna upp några gånger är låten Fidelity, en typisk låt som sätter ett spår första gången man hör den.

 

Trots att Regina släppt fem skivor så är bara två skivor släppta i Sverige. Varav den senaste ”Begin to Hope” som släpptes förra året enligt många klassas som en av de bättre skivorna 2006.

 

                         regina hope

Tre låtar att lyfta fram:

1. Fidelity – Den studsande betoningen på heart, ja på hela låten får det att dra lite i mungiporna.

2. Hotel Song – Soft låt som är lätt att tycka mycket om.

3. 20 years of snow – Väldigt annorlunda där influenserna av klassiskmusik är väldigt stark och rösten pendlar mellan sång och prat.

 

Hemsida: http://www.reginaspektor.com/

(we) Laaavmusic


Mer Timbuktu!

Lycka är att veta att Timbuktu släpper en ny singel. Japp den 24:e januari så kommer "karmakontot", mindre än en månad senare kommer skivan (den 21:e februari) "oberoendeframkallande". Timbuktu har verkligen fingertoppskänsla när det kommer till att döpa skivor och låtar!

Lyssnar ni på P3 Guldgala (20:e januari) så lär ni få ett smakprov på singeln.


                       timbuktu 2

Ska bli väldigt roligt att han i Mars drar ut på turne från det översta Sverige till de nedre regionerna eller snarare tvärtom (självklart tillsammans med damn!!).

Här har ni turnéschemat
2 mars Lund Mejeriet
3 mars Kristianstad Nöjesmagasinet (ingen åldersgräns)
3 mars Kristianstad Nöjesmagasinet
8 mars Halmstad Diezel
9 mars Stockholm Debaser Medis
10 mars Stockholm Debaser Medis (ingen åldersgräns)
10 mars Stockholm Debaser Medis
14 mars Göteborg Trädgår'n, (ingen åldersgräns)
15 mars Göteborg Trädgår'n
16 mars Gislaved Gisleparken
17 mars Malmö Kulturbolaget
18 mars Malmö Kulturbolaget (ingen åldersgräns)
18 mars Malmö Kulturbolaget
21 mars Oslo Rockefeller
22 mars Trondheim Studentesamfundet
23 mars Bergen Peer Gynt Salen
24 mars Stavanger Folken
28 mars Karlstad Arena (ingen åldersgräns)
29 mars Karlstad Arena
30 mars Överlida Night Life
31 mars Umeå Umeå Open

(we)Laaavmusic


Så varför lyssnar du på musiken?

När jag var ute och gick en sväng och samtidigt lyssnade på den lite vemodigt lugna låten ”Country Mile” av Camera Obscura kom jag att tänka på musik och band som jag lyssnat på länge. I samma veva kom jag också på hur vissa människor tycks kunna sluta lyssna på ett band bara för att andra börjar lyssna på det. Om jag ska precisera mig lite så måste jag be er ställa frågan hur många gånger ni hört meningen som ungefär går såhär, ”Jag lyssnade på dem innan de blev kända men nu är det inte roligt längre”. Jag har hört den för många gånger och helt ärligt så förstår jag den inte riktigt. Praktexemplet på just detta fenomen är bandet Kent. Hur många gånger har man inte hört att si och så många fjortisar lyssnar på dem och att ”de inte är bra längre just därför”. Fortfarande ändrar väl inte åhörarna på musiken, musiken i sig har inte blivit tråkig.  

 

Min motfråga som jag aldrig ställt men som jag vid nästa tillfälle jag får chansen ska ställa är.

Varför lyssnade du på musiken från början? Är det för att ingen annan lyssnade på bandet, gav det dig mycket mer musikmässigt att veta att bandet var okänt?

 

Samtidigt för att inte vara helt oförstående ska jag säga att jag också har både låtar och band som jag har en slags "kärleksrelation" till. När vemsomhelst (speciellt om man inte gillar personen) kommer och ropar att ”den och den artisten, bandet, låten är bäst på den här jorden” känns det ibland som personen kommer och lägger beslag på och samtidigt smutskastar kärleken. Men att ”inte tycka det är roligt att lyssna på längre” har aldrig ens funnits.

 

Det som förvånar mig mest är att de människor som man hör detta från inte är några personer som går från band till band och utöver det fiskar efter demoband (i den stora sjön av demoband som finns). Då hade det kanske varit förklarligt.

 

Är det viktigast att vara först och älska mest? Vem som utöver mig gillar det jag lyssnar på? Om det är så fyller musiken i de fallen en helt annan funktion än att bara vara bra och grym att lyssna på. Då handlar det om prestige. Kanske är lika bra att de som tycker det slutar lyssna för att hitta det som den mesta delen av oss redan har hittat – Den högst personliga njutningen i musiken.

 

Vad tror ni?


(we)Laaavmusic


Sirqus Alfon

De som sett Sirqus Alfon vet att få saker är så tokiga och samtidigt så bra, på riktigt. I somras turnerade de runt med Jamobilen på ett antal festivaler och stämningen på deras små framträdanden kan sammanfattas med två ord: vrickad nostalgi.

 

Den lilla teatergruppen (som man ändå får kalla dem trots att de både spelar och sjunger) är helt svensk men tar på sig rollerna som en öststatscircus och mellan sina låtar gör de helt skruvade trick. Låtarna i sig är enbart covers och alla av samma genre. Nittiotal. Det är inte svårt att skapa en skön sinnesstämning med låtar som ”I like to move it” när majoriteten av publiken är född på åttiotalet.

 

Med ett annorlunda koncept kommer man långt men med en annorlunda frisyr kommer man längre. Jag tror inte det är många som har sett frisyren ”rakad mitt på huvudet och långa dreads på sidorna”, alla vi som har gjort det kommer inte att glömma den. Ska sanningen fram så är frontmannen i Sirqus Alfon den enda som jag tror (i alla fall någorlunda) passar i det. Att de sedan verkligen är en proffsig grupp som levererar låtarna, rent musikalsikt sett, med precision märker man efter bara några minuter.

 
alfon


Det är svårt att förklara en grupp som Sirqus Alfon för den som lyssnar och inte själv sett. Det är helt enkelt annorlunda och samtidigt väldigt bra. Självklart är det något som är bäst live eftersom stämningen är halva grejen. Ni som ändå vill ha ett smakprov har tur! På deras hemsida finns en liten minishow. Kommer Sirqus Alfon till din stad, ta chansen och gå dit! För oavsett om man tycker det är bra eller dåligt, är det en oförglömlig upplevelse.

 

Hemsida:

http://www.sirqusalfon.com/

(we)Laaavmusic

Navid Modiri & Gudarna

Göteborgreggae/pop/poesi

Namnet låter som taget ur en sagobok. Det kan man på sätt och vis också säga att Navid Modiri & Gudarna är. Varje låt har ett ganska klart budskap som berättas av Navid (Som också är programledare för P3:s Frank). Texterna i sig både är välgenomtänkta och vassa, ibland olyckliga, ibland lyckliga men framförallt väldigt sanna. Allt är mycket vänstervridet men oavsett vad man tycker om det så kan man inte göra annat än att ryckas med när bandet börjar spela.

 

                          navid

Enligt dem själva har de ”hittat ett fräscht sound som pendlar mellan svängiga afrobeats och Göteborgsreggae till softare pop.” De har skapat sig ett stort namn i staden söderut – Göteborg alltså, som också är hemstaden vilket tydligt kan höras på Navids dialekt. Stämningen på de spelningar som Navid har haft i Göteborg har varit nästintill magiska, där publiken blivit en del av kompet och alla gungar samman till en stor familjekör.


Två skivor har de hunnit släppa varav den andra ”Många mil att gå” så sent som i september förra året. Första skivan ”Dags för slagsmål” är precis lika solklar som andra och det känns som om man inte hunnit ta ett avbrott i sin kreativitet när det kommer till att producera låtar.   

Att Navid är poet märks tydligt och han har Gustav Svedung till hjälp när det kommer till att bära upp sången, något som denne klarar galant. Dessa två och de andra sex Gudarna gör Navids musik till något helt unikt som är svårt att jämställa med något annat band.

 

Under 2006 har Navid blivit ett smått välkänt namn på lite olika ställen i landet och de som missat honom borde verkligen ta en kik på hemsidan och ladda ner de fyra låtar som finns för nedladdning där. Man kan också se en charmig video av ”Min ofödde bror”. Detta är sommarmusik av den högre graden så lyssna och vänta på bättre väder.Tre låtar är egentligen för lite att lyfta men tre får det bli:

1. Jag måste få säga – En grym låt som berör.

2. Vi gör det här för att vi måste – Lugn låt där Navids poesi står i centrum.

3. Låt mig va – Glad låt med ett fint solo av Gustav Svedung som lätt fastar på huvudet.

Hemsida:
http://navidmodiri.blogg.se
Navids blogg: http://navid.blogg.se


Convoj - "Världens kändaste okända band"

Första gången jag hörde Convoj måste ha varit för drygt 1,5 år sedan. Därefter har det hunnit bli två konserter, en skiva och en t-shirt och en nästintill sönderspelad EP.

 

Convoj är ett indierockband delvis från Luelå och delvis Göteborg. I fanzinet LeManchester kallades dem för ”världens kändaste okända band” eftersom de snabbt spred sin musik på internet. De har också jämförts med band som ”The Bear Quartet” vilket inte är konstigt eftersom Mattias Alkberg precis som hälften av bandet är från Luleå.  

                   Convoj

Jonathan Winblad som sångaren heter har en desperat men energifylld röst som stannar kvar några sekunder längre i huvudet än vad man tänkt sig. Tillsammans med både gitarr och trumspelet rycks man som lyssnare med i den lite brusiga musiken. Det charmiga med halvokända indieband finns kvar hos detta band som förtjänar att vara allt annat än halvokänt. De är snygga, stilfulla, har ett driv och gör sitt!

Förutom Winblad ingår Anders Teglund, Felix Collin och Daniel Ohman i bandet.
 

Dock krävs tålamodet att lyssna igenom låtarna på deras EP ett par gånger innan man förstår vad den här skivan har att ge.


EP:n släpptes sommaren 2005 och innehåller fem spår. På myspace ligger två nya spår ute och förhoppningsvis kommer snart en skiva.

 

Tre låtar att lyfta fram är:

1. Turn off the Tap – En låt som inte finns med på EP:n, lite poppigare än resten av Convojs låtar. Winblads röst rycker tag och trumspelet håller greppet.

2. My time keeping heart – En låt som går mellan rivighet och lugn.

3. Blue Mountains – Gitarrintrot fångar sedan sitter man där låten ut.

 

Hemsidan (som för tillfället ligger nere):

www.convoj.se

www.myspace.com/convoj(we)Laaavmusic


Jag har en Ipod i bältet

Somliga av oss har en tendens att glömma våra små musikbehållare på diverse platser. Nu finns lösningen på problemet! – Ipod-skärp. Usch så nördigt men egentligen ganska snyggt. Hela två företag har gjort sig nöjet att tillverka Ipod-skärp. Hur många som faktiskt köper dessa skulle vara roligt att veta.

 

TuneBuckle Original

http://www.tunebuckle.com/store_slate.html

   bälte2


iPod nano belt buckles

http://www.beatbuckle.com/

bälte1

(we) Laaavmusic


P3 Guld

p3guld
P3
har vart först med mycket när det kommer till svensk musik. Mycket tack vare att de har vågat ta sig an de nya artisterna som inte skulle ha uppmärksammats någon annanstans. Artisterna är många och med all säkerhet kommer ett flertal av dem bli omskrivna här.

 

De senaste åren har P3 startat en gala för svensk musik - P3 Guld.

Samtliga av Sveriges bästa aktuella artister har varit med, eller blivit nominerade till P3 Guld. I år spelar en rad med kända artister på galan såsom Timbuktu, The Ark, Laleh, Mando Diao, Anna Ternheim och Melody Club. Sedan har vi de lite mindre kända artisterna Juvelen, Fatboy och Max Peezay.

 

Delvis så röstar lyssnare och delvis så finns en Jury. Gå in och rösta och få chansen att vinna 2 biljetter till P3 Guld i Göteborg 20 januari.

 

Självklart har vi våra egna favoriter i form av:

Kvinnliga Artist: Veronica Maggio – sockersöt röst på en tjej som har visat att hon har mycket att ge

Manliga Artist: Timo Räisinen/ Max Peezay – De förtjänar det mest

Guldmicken: The Knife – För oss relativt få som hade turen att få se dem live så finns det inget annat alternativ. Samma sak gäller nog de flesta som såg den där magiska spelningen på Arvikafestivalen 06.

Årets Låt: Mando diaos, Long before Rock´n´Roll – Kanske är det inte den som spelats mest i Sverige i år men definitivt den som vart bäst om man ska välja mellan låtarna som nominerats.

Årets nykomling: Salem Al Fakir – Kommer nog synas betydligt mycket mer i år men kröp fram lite förra året. Fast det skulle förvåna oss om någon annan än Veronica blev årets nykomling.

Årets grupp: The Knife – Konkurrensen är hård i år men Kniven är våra favoriter.

De andra kategorierna har vi lyssnat lite smått på. Dansgenren har varit väldigt rolig att lyssna på. Tips är att lyssna in sig lite på Studio.

 


P3 Guld – Något som varje människa som har ett hjärta för svensk musik bör lyssna på!

 
Hemsida:
http://www.sr.se/p3/p3guld

(we)Laaavmusic

Editors - The Back room

Popprock

Editors
är en brittisk popgrupp grupp av många. De har en aning tyngre/mörkare ton i sin musik än den vanliga glättiga musik som går under brittpop. Poprock är egentligen den genren som passar bäst in på Editors musikstil.  

Bandet startades år 2003 av fyra vänner. År 2005 släpptes singeln Bullets som sålde slut på några dagar. Efter denna succé har de släppt både singeln Munich och Blood som båda hyllats. Editors har stått som förband till Franz Ferdinand men påminner inte särkild mycket (som många påstått) om Franz Ferdinand. De spelade även på Hultsfred i somras, en underbar spelning trots att de fick den sämsta tiden att spela på dygnet...bild från spelningen längre ner!

Består av Tom Smith sångare ,leadgitarristen Chris Urbanowitz, basisten Russell Leetch och trummisen Ed Lay.
                      Editors
Debutalbumet "The Back Room"  sålde platina i England och förtjänar alla strålkastare på sig trots att de har 1,5 år på nacken. 

P Top 3:


1. Bullets - Självklart Bullets, en låt som laddar upp hela vägen till refräng vilken i sig får varje lyssnare att vilja skaka på hela kroppen.
2. All Sparks - Skönt Gitarrintrospel som gör hela låten
3. Fingers in the Factories - Den studsande refrängen etsar sig förvånadsvärt in i huvudet.


E Top 3:

 1. Munich - Vrid på hög volym och njut!
 2. Bullets - Bästa refrängen och mest gripande
 3. Blood - I somras sjöng jag sönder min hals till denna refräng
Editors på Hultsfred (bild tagen sommaren 2006)

LIVE at Hultsfred - The Editors

Hemsida

http://www.editorsofficial.com/(we)Laaavmusic


Musikblogg

Efter en granskning av musikbloggarna kunde vi snabbt konstatera att utbudet inte är som det borde vara.
Time for a change!
Just nu är det en uppbyggnadsprocess som kommer hålla på ett tag till. Musiken vi kommer ta upp är allt som vi klassar som bra, samt en del musik som vi klassar som dålig.
Mycket nytt, mycket okänt, mycket blandat!

Musik är som religion. Det är svårt att få alla enas och tro på samma sak. Objektivitet existerar inte och vi är inte rädda för kritik, tvärtom så välkomnar vi den starkt.

(we)Laaavmusic
 

Om du vill unna den något speciellt

Ipod är den bästa mp3-spelaren på marknaden för tillfället och har varit de senaste åren. Det tycker även vi och för riktiga Ipod-nördar finns inga gränser! 
En sida med stil som bland annat säljer Ipodjackor med inbyggda Ipodknappar, för den som behöver(ordet behöver är kanske lite överflödigt) eller snarare för den som bara vill flascha lite. Jackorna finns i fyra olika modeller och ligger på runt 1500kr. De har även ett litet men oj så smakfullt sortiment med Ipodfodral.

Om det är någon som har köpt en sådan här jacka, eller som funderar på att köpa, eller har någon bekant som köpt. Hur känns den? 

Hemsideadressen:
http://www.koyono.com/

           Ipodolicious1
(we)Laaavmusic