på jakt efter Räfven

Folkmusikprogg

 

Att sätta ord på folkmusikbandet Räfven är ganska enkelt. Tänk dig ett litet upptänt hus långt ute i finska ödemarken. Ju närmare du kommer desto mer ljud hör du, och det är livat! När du stiger in känns det som du kommit in i en bastu och en samling män sitter/står/dansar och spelar, energin flödar. Inte bara de som spelar dansar och sjunger utan alla som står runtomkring är minst lika med. Ungefär så känns det att höra och vara i publiken till Räfven.

 

De är ett folkmusikband från Göteborg som friskt blandar allt från djupt finskt vemod, dansanta polskor från dalarna, ösiga balkanmelodier och klezmer. De bildades 2003 och är en blandning av musiker och skådespelare och har Räfven som ett sidoprojekt. Tanken var att de skulle dra igång en slags ny 68-rörelse, och repertoaren bestod av gamla svenska progglåtar. Proggen finns fortfarande kvar men musiken kommer från alla världens hörn.

 

För att citera deras hemsida

Räfven har hunnit besöka bl.a Arvikafestivalen, Halmstads Gatuteaterfestival, Festival Förverkliga i Stockholm, Malmöfestivalen, båtar, nattklubbar, fina fester, fula fester, lägenheter, trädgårdar, gator, restauranger, bibliotek, krogar, tält och torg. Man vet aldrig vart Rebben rullar. Det enda man vet är att ett möte leder till mer än bara glädje och förvåning.”



räfven 

Hemsida:

http://www.rafven.se/ - där hittar ni även låtar för nedladdning

 

Aktuellt:

Spelar på Pustervik i Göteborg 1 mars.

 
Topp 3
1. Ale brider - vet inte vad dom sjunger men jag sjunger med varje gång
2. Baris - kalinkainspirerad skön låt
3. Verum dem feier - glatt vemodig

(we) Laaavmusic

Kommentarer
Postat av: Henrik

Räfven verkar störtsköna, och det som finns att höra på nätet låter fantastiskt. Synd att de verkar håla sig till Göteborg...

Postat av: Pauline

Ja fast ibland får de flippar och åker runt i landet på ngn miniturné. De uppdaterar ju hemsida rätt så mkt så det är bara att kolla in ofta!

2007-01-26 @ 13:43:51
URL: http://laaavmusic.blogg.se

Skriv vad du tycker om inlägget:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback