Regina Spektor - Begin to Hope

experimentell/alternativ

Förvånansvärt har Rysk/Amerikanska Regina Spektor inte nått mina öron förrän ganska nyss. Man kanske snarare får säga att det är av lathet än av något annat för visst har hennes låtar korsat min väg några gånger. Då har jag stannat till och tyckt om det jag hört men inte tagit mig tiden att leta upp det.

 

Hennes musik har friska inslag av klassiskmusik (hon spelar själv piano) och är både glad och djup. Något både lustigt och fångande är Reginas experimenterande med betoning av ord. Det dras ut och hoppas lite varstans i orden, aldrig så det blir plufsigt, bara väldigt, väldigt speciellt. ”Begin to Hope” som släpptes förra året är en skiva där varje spår är helt sitt eget, det är svårt att ge någon generell bild av hela skivan i sig. Den är helt enkelt väldigt blandad. Det finns både det lite gulligare, vågade och lugnare låtar allt genomsyrat med hennes lugna och genomklara röst.

 

En låt som har fått mig att stanna upp några gånger är låten Fidelity, en typisk låt som sätter ett spår första gången man hör den.

 

Trots att Regina släppt fem skivor så är bara två skivor släppta i Sverige. Varav den senaste ”Begin to Hope” som släpptes förra året enligt många klassas som en av de bättre skivorna 2006.

 

                         regina hope

Tre låtar att lyfta fram:

1. Fidelity – Den studsande betoningen på heart, ja på hela låten får det att dra lite i mungiporna.

2. Hotel Song – Soft låt som är lätt att tycka mycket om.

3. 20 years of snow – Väldigt annorlunda där influenserna av klassiskmusik är väldigt stark och rösten pendlar mellan sång och prat.

 

Hemsida: http://www.reginaspektor.com/

(we) Laaavmusic


Kommentarer
Postat av: Anonym

Better tycker jag borde ligga på topp 3 listan.

2007-01-08 @ 01:05:45
Postat av: Jarno

Och Samson.

Postat av: (we)laaavmusic

Ja visst är det för tråkigt att en topp tre bara har plats för 3 låtar ;)

2007-01-09 @ 09:44:26
URL: http://laaavmusic.blogg.se

Skriv vad du tycker om inlägget:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback