Ny Festival

Ny musikfestival

 

För bara några dagar sedan fick jag höra att vi inte direkt kom med några nyheter. Samtidigt som vårt koncept är först och främst bra musik så kan detta delvis vara sant. Men det kliade lite i fingrarna att då skriva om det som jag nu har fått tillåtelse att skriva om. Imorgon (19 januari) så kommer ett pressmeddelande om detta.


WAY OUT WEST 2007 – Göteborgs nya festival  

Fredag 10:e och lördag 11:e augusti 2007 är dagarna för Way Out West att göra Slottsskogen i Göteborg till en musikalisk angelägenhet i världsklass. Ett helt nytt evenemang kommer att spraka.Under dessa två dagar kommer ett musikevenemang med betoning på högkvalitativ pop- och rockmusik samla minst tjugo internationella artister på två till tre scener. Festivalen riktar in sig på utländska och svenska väletablerade artister, som drar åt det alternativa hållet inom genrer som rock, pop, indie, singer/songwriter, country och electro. Festivalen kommer att ha ett utpräglat miljötänk. Allt från återvinning och resursförbrukning till att det serveras ekologiskt odlad mat. Vilket vi tycker är riktigt coolt! Ambitionen är 10 000 besökare per dag. Way Out West arrangeras av Luger, i samarbete med Göteborg & Co

Kul kuriosa
Luger som anordnar hela jippot är en av de större musikaktörerna. Luger arrangerar ca 1500 konserter per år. Coldplay, Green Day, Eminem, Franz Ferdinand, White Stripes & The Strokes, Regina Spektor, Artic Monkeys, The Knife, The Hives och Moneybrother är några av artisterna Luger arbetat med. 

             wayoutwest

Första Artistsläpp: 20 Februari
Biljettsläpp: 15 Mars 


(Vi har hört ryktas om att ”Queens of Stone Age” kan vara aktuella för festivalen)


 Hemsidor:

http://www.wayoutwest.se
(NU tillgänglig)

http://www.luger.se


 


(we) Laaavmusic


Kommentarer
Postat av: Camilla

Låter urhäftigt. Miljöprägel kan verkligen festivaler behöva. Kul mp3-spelare, även om vissa låtar var lite jobbiga.

2007-01-19 @ 22:26:25
Postat av: Jonas

Jag är riktigt sugen på att se hur det utvecklar sig! :) Vet en som skulle komma direkt om QOTSA kommer. Lina skulle älska festivalen isf!

Postat av: (we)laaavmusic

Om jag säger såhär, det är rätt säkert att de kommer dyka upp. Tipsing Lina om den!

2007-01-21 @ 21:32:58
URL: http://laaavmusic.blogg.se

Skriv vad du tycker om inlägget:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback