Klaxons

New rave/pop/screamo/acid-rave/sci fi punk-funk

Klaxons är bandet från London som har varit hajpade, i framförallt brittisk musikpress, som en del i "new rave" vågen. Något som de själva inte alls håller med om. "Vi är ett popband som vill ligga på listorna", säger Klaxons gitarrist Simon Taylor. Bandet menar på att hela rave-grejen är ett påhitt från deras sångare Jamie Reynolds, som ville skämta med hur brittisk musikpress alltid försöker skapa nya scener. Samtidigt skall tilläggas att de har gjort covers av gamla ravehits.

Bandet bildades i november 2005, och den första singeln som släpptes var "Gravitys' Rainbow". Bandet var från början ett undergroundband som släppte singlar och Ep's i små volymer, men sedan gick deras andra singel "Magick" upp på plats 29 på den engelska topp 40-listan. Musiken kan beskrivas som just galen  elcropoprockrave, och bandets stil och hemsida är lätt att associera med ravestilen, i trippiga blinkande neonfärger. Bandet känns arty men utan att det är krystat, och musiken är, precis som de själva sagt, förhoppningsvis ett resultat av att människor vill festa, och då skapas musik att festa till.

New Rave?
Nya singeln "Golden Skans" släpps 22 januari, och albumet "Myths Of the Near Future" 29 januari.

Väl värt är att kolla in deras myspace för en provlyssning, eller hemsidan som är en excellent annorlunda bandhemsida a lá -92:

http://www.klaxons.net/


http://www.myspace.com/klaxons
(we) Laavmusic

Kommentarer

Skriv vad du tycker om inlägget:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback