Convoj - "Världens kändaste okända band"

Första gången jag hörde Convoj måste ha varit för drygt 1,5 år sedan. Därefter har det hunnit bli två konserter, en skiva och en t-shirt och en nästintill sönderspelad EP.

 

Convoj är ett indierockband delvis från Luelå och delvis Göteborg. I fanzinet LeManchester kallades dem för ”världens kändaste okända band” eftersom de snabbt spred sin musik på internet. De har också jämförts med band som ”The Bear Quartet” vilket inte är konstigt eftersom Mattias Alkberg precis som hälften av bandet är från Luleå.  

                   Convoj

Jonathan Winblad som sångaren heter har en desperat men energifylld röst som stannar kvar några sekunder längre i huvudet än vad man tänkt sig. Tillsammans med både gitarr och trumspelet rycks man som lyssnare med i den lite brusiga musiken. Det charmiga med halvokända indieband finns kvar hos detta band som förtjänar att vara allt annat än halvokänt. De är snygga, stilfulla, har ett driv och gör sitt!

Förutom Winblad ingår Anders Teglund, Felix Collin och Daniel Ohman i bandet.
 

Dock krävs tålamodet att lyssna igenom låtarna på deras EP ett par gånger innan man förstår vad den här skivan har att ge.


EP:n släpptes sommaren 2005 och innehåller fem spår. På myspace ligger två nya spår ute och förhoppningsvis kommer snart en skiva.

 

Tre låtar att lyfta fram är:

1. Turn off the Tap – En låt som inte finns med på EP:n, lite poppigare än resten av Convojs låtar. Winblads röst rycker tag och trumspelet håller greppet.

2. My time keeping heart – En låt som går mellan rivighet och lugn.

3. Blue Mountains – Gitarrintrot fångar sedan sitter man där låten ut.

 

Hemsidan (som för tillfället ligger nere):

www.convoj.se

www.myspace.com/convoj



(we)Laaavmusic


Kommentarer
Postat av: Hacke

fan vad jag älskar din blogg!

2007-01-05 @ 22:11:34
Postat av: (we)laaavmusic

Hacke: Tack så mycket :) Fast vår blogg ska det vara för vi är faktiskt fler än en.

Postat av: Jack H

Lycka till med allt! We like you.

/ The Friends at Gejm.se

2007-01-06 @ 01:21:12
URL: http://www.gejm.se

Skriv vad du tycker om inlägget:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback