Hot Chip - The Warning

Electropop

 

Hot Chip bildades 2000 i Storbritannien och består av de fem medlemmarna Alexis Taylor, Joe Goddard, Al Doyle, Owen Clarke och Felix Martin . Musikstilen är rytmisk electronica med ett poppigt anslag. Att sätta in musiken i en genre är en svårighet i sig och de som försöker kommer därför sällan fram till samma.

 

Musiken på ”The Warning” är lätt att röra sig till men att säga att det är en dansskiva är ändå orättvisande. Skivan blev nominerad till bästa skiva av ”Mercury Music Prize 2006”. På ett behagligt sätt kan man säga att låtarna lägger sig lite bakom medvetandet om att musiken är på, samtidigt som den är högst närvarande. Tongångarna är påhittiga och fastar sig men jag måste säga att skivan är lite ojämn, vissa spår sätter sig direkt medan andra måste sjunka in. Melodierna i vissa låtar kan ses lite barnramseliknande, med det menas är att de likt barnramsor sätter sig och tjusar lyssnaren till att gunga (och ibland sjunga) med. Huvudsångaren ”Alexis Taylors” röst går ofta i falsett på ett sätt som gör så att det är svårt att höra vilket kön rösten tilhör, och gör musiken lite, lite mer spännande. ”The Warning” är en skiva som har mycket att ge eftersom stilarna på den är många och inte går att fånga inom några ramar.


hot chip

Att "The Warning" precis som många andra, andraskivor skiljer sig rätt mycket från första albumet märks tydlig - och tur är väl det!

Medlemmen Al Doyle berättar själv hur han tycker attt  ”The Warning” skiljer sig från det förra albumet.
- Det nya albumet är kanske lite mer moget, inte riktigt lika lekfullt. Jag tror också att vi har skrivit fler låtar som kan tänkas spelas på ett dansgolv.Hemsidor:
http://www.myspace.com/hotchip
http://www.hotchip.co.uk/site/  


Topp 3 på “The Warning”

1. And I was this boy from school – Den andre mest dansvänliga låten på skivan och jag har kommit på mig själv med att gunga med, många gånger.

2. Over and Over – Den mest dansvänliga låten. Refrängens sväng och versernas stelhet kompletterar varandra.

3. The Warning – En väldigt fint melodiskt synth i bakgrunden av en delvis lugn låt som då och då bryter av med diverse ljudstycken.

(we) Laaavmsuic


Kommentarer

Skriv vad du tycker om inlägget:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback